Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Debrecenben kezd a MEFOB-címvédő Miskolci Egyetem

A Magyar Egyetemi-Főiskola Országos Bajnokság (MEFOB) keretében, a Debreceni Medikus SE vendégeként kedden este kezdi meg az idei sorozatot a Miskolci Egyetem címvédő férfi kosárlabda csapata. Drahos Gábor vezetőedzőt kérdeztük a találkozó előtt.

A címvédő Miskolci Egyetem játékoskeretében milyen változások történtek (távozók, új játékosok)?

A legutóbbi bajnokság során több sérülés is történt, amihez folyamatosan próbáltunk alkalmazkodni. Az idei keretben Jurányi, Varga és Orosz már nincs velünk, viszont érkezett Szanyi és Tóth. Galló gyógyulása folyamatban van, és több tavalyi középiskolásunk is sikeres felvételit tett. A fennmaradó helyeket  saját utánpótlásunk legfiatalabbjaival egészítjük ki, akik fejlődésében az Egyetemi Bajnokság légköre egy újabb kihívást jelenthet.

Mi várható a debreceni nyitómérkőzésen, mennyire kellemetlen ellenfél a hajdúsági gárda?

A szezon legelső mérkőzését vívjuk Debrecenben, és az új rendszer titokzatossága révén igazából semmit sem tudunk az ellenfeleink keretéről. Ami biztos, hogy egyik mérkőzésen sem számítunk könnyű menetre, igaz, mi idén is kellő alázattal érkezünk  minden MEFOB találkozónkra. Tavaly szintén itt kezdtünk, és az akkori győzelmet összességében egy nagyon szép és sikeres szezon követte.

Hogyan, milyen elvárásokkal  tekintesz a 17 csapatos MEFOB-szezon elé?

Kiegyensúlyozott bajnokságot várok, ahol keleten és nyugaton egyaránt 5-6 csapat is odaérhet a rájátszást jelentő helyekre. Nekünk óriási dolog lenne, ha zsinórban harmadszor is sikerülne a végső négyes döntőbe bekerülni.