Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

130-at szórt a Miskolci Egyetem

A 2018/2019-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) nyitányán, kedden este Debrecenben vendégeskedett a Miskolci Egyetem címvédő férfi kosárlabda csapata. Drahos Gábor együttese nagy pontarányú, magabiztos győzelmet aratott.

Megilletődöttségnek semmi jelét nem mutatta a Miskolci Egyetem gárdája a Debreceni Egyetem Klinikai Campusának tornacsarnokában, ahol a Debreceni Medikus SE fogadta őket. A legutóbbi kiírás győztese az első pillanattól kezdve kézbe vette az irányítást, az 5. percben már tíz pont fölötti volt az előnyük (12-23).  A második játékrész felénél már nem volt kérdés, melyik csapat nyerheti a találkozót (22-50). A nagy szünetre tovább „nyílt az olló” a két együttes között (34-72). A harmadik és negyedik negyedben ez a tendencia folytatódott.

A hosszú sérüléséből visszatért Szepesi Szabolcs, valamint Kopasz Márton és Takács Dániel triplái, a többiek ponterőssége, a csapat koncentráltsága meghozta a miskolciak jó kezdését ebben a versenyrendszerben.

Debreceni Medikus SE – Miskolci Egyetem 60-130 (22-33, 12-39, 14-30, 12-28)

Debreceni Medikus SE: Kovács G. (10), Dudás (6), Mlcoch (7), Veszprémy (6/6), Prokai (14). Csere: Csirpák (5), Urbán (5/3), Hegyi (2), Bujdosó (5). Vezetőedző: Kovács István

Miskolci Egyetem: Kopasz (19/12), Takács D. (20/15), Lippai (17), Tóth B. (12/3), Orliczki B. (19). Csere: Orliczki Márton (6), Takács Zs. (14), Márton (10), Szepesi (13/12). Vezetőedző: Drahos Gábor

Drahos Gábor: – Győzelemmel és nagy sebességű játékkal szerettük volna kezdeni az új szezont, amit összességében sikerült is megvalósítani. A nagy különbség ellenére is igyekeztünk végig maximálisan koncentrálni, így minden emberemnek hasznára vált a nyitány. A legfiatalabbjaink is szépen hozzászoktak a ritmushoz, majd szépen illeszkedtek a mérkőzésbe. Küzdöttek, ahogy és amíg bírtak, ez pedig örömteli. Ennél már csak annak örültem jobban, hogy Walke Karcsi is megjelent a nézőtéren. Ha tudom, hogy kint lesz, akkor öltönyben érkeztem volna Debrecenbe.