Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nagy csatában vesztett a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 7. fordulójában november 7-én, szerdán este hazai környezetben fogadta a veretlenül listavezető HOYA-Veszprém együttesét a MEAFC-Miskolc. A Miskolci Egyetem körcsarnokában nagy küzdelmet láthattak a nézők, melynek végén érvényesült a papírforma, nyertek a rutinosabb vendégek.

Jó kezdés után sajnos pár perc elteltével alábbhagyott a vendéglátók lendülete, melynek következtében visszajött a meccsbe a Veszprém. A 2. negyedben egy hazai rövidzárlat 15 pontos előnyhöz juttatta a dunántúliakat, melyet a folytatásban maguk előtt görgettek a miskolciak. A második félidőben is hiányzott egy igazi vezéregyéniség, állandósult a listavezető 15-17 pontos előnye. Ők nem tudtak jobban elhúzni, a MEAFC-Miskolc pedig nem tudott közelebb jutni riválisához. Ezúttal hiányoztak az extra egyéni teljesítmények a hazaiak játékából, az átlagos produkciók pedig egy ilyen erős, rutinos Veszprém ellenében nem vezethettek sikerre.

A vasárnap érkezett új amerikai játékosnak, Prophet Joseph-nek voltak ugyan remek megmozdulásai, de ennyi idő alatt érthető módon ő sem tudott még beilleszkedni a csapat játékába. 

MEAFC-Miskolc – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 74-92 (13-31, 19-20, 14-20, 23-21)

Vezette: Pozsonyi, Balogh Gy., Domán.

MEAFC-Miskolc: Tóth B. (8/3), Takács D. (5), Béres (6), Lippai (17), Szanyi (13/9). Csere: Kopasz (2), Orliczki Mátyás (2), Brúgós (3/3), Homoki (4), Prophet (12), Orliczki B.(2), Szepesi(-). Vezetőedző: Drahos Gábor.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Völgyi (12), Madár (15/3), Kovács Á. (17), Pavlovic (10), Szabó P. (23). Csere: Szűcs (1), Körtvélyesi (4), Lógár (2), Kerkai (8), Helmeczi (-). Vezetőedző: Mérész Csaba

Drahos Gábor: – Sok mindenre készültünk a mai meccsen, helyenként tudtunk megvalósítani ebből dolgokat,de leginkább az hiányzott, hogy a 40 perces harcosságunk most a szokásostól kevesebb ideig jelent meg. Biztos, hogy napról napra egységesebbek leszünk, természetes, hogy az új játékost is be kell építeni. Ami hiányérzet, az első félidőben felszedett hátrány görgetése és az agresszivitás hiánya. További sok sikert Mérész Csaba kollégának a folytatásban!

Mérész Csaba: – Gratulálok a Miskolcnak és természetesen a saját csapatomnak is! Úgy gondolom, hogy védekezésben sikerült őket felőrölni, ez volt a kulcsa ennek a mérkőzésnek. Nem engedtük nekik, hogy a saját ritmusukat játsszák, illetve kiszorított helyzetekből kellett nekik a végén elvállalni a dobásokat. Kisebb-nagyobb hibákkal, de teljes mértékben összeállt a védekezésünk. Úgy gondolom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Az idegenben nyert mérkőzés midig plusz erőt ad nekünk.