Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

„Oroszlán-barlangban” a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport 8. fordulójának keretében november 11-én, vasárnap este 7 órakor Oroszlányban vendégeskedik a MEAFC-Miskolc .  Az OSE Lions együttese elleni találkozó nem ígérkezik könnyű menetnek, hiszen a vendéglátók is komoly terveket dédelgetnek. A találkozó előtt ezúttal is Drahos Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

A hétközi, Veszprém elleni derbin a listavezetőt nem sikerült meglepnünk, de egy rövidzárlatot leszámítva mindent megtettünk a jó szereplésért. Az ott tapasztalt pozitívumok és negatívumok mennyire segíthetnek a vasárnapi esti oroszlányi mérkőzés előtt?  

Pár napon belül egy újabb feljutásra készülő csapattal mérkőzünk, hiszen a hazaiak gárdája is az extra erős kategóriát képviseli. A hétkőzi találkozón hiányzott a megszokott agresszivitásunk és talán ideje korán beletörődtünk az eredmény alakulásába. Ez a forgatókönyv Oroszlányban nem ismétlődhet meg, mert akkor könnyen mínusz soknál állhat meg a mutató. 

Hogyan halad az új amerikai játékosotok csapatba való beilleszkedése?

Természetesen nem megy egyik napról a másikra, de Joe becsülettel dolgozik és az átállással is egyre jobban halad. Úgy érzem, hogy hasznos tagja lesz a csapatnak és hamarosan igazi erényeit is meg fogja tudni mutatni a bajnokságban.

Az oroszlányi csapat az egyik legerősebb kerettel rendelkezik, ráadásul hazai pályán játszanak vasárnap. Képes lehet e bravúrra a miskolci csapat? 

A realitás ezúttal nem mellettünk szól, hiszen a házigazda a MAFC elleni botlásával “elhasználta” erre az idényre a hazai megingási keretet, így biztosan minden hátralévő meccsükön még fokozottabb koncentrációval lépnek majd pályára.  Vannak konkrét céljaink a találkozóval kapcsolatban, de nem lesz könnyű dolgunk.  Fizikálisan és rutinban is bőven előttünk jár az OSE, ezért remek alkalom tesztelni és remélhetőleg tovább fejleszteni építkezés alatt álló játékunkat. Gyorsabb és több gondolkozással járó támadásokat szeretnénk vezetni, védekezésben pedig a már említett határozottságra lesz szükség. Hogy mindez milyen végeredményre lehet elég, arról viszont csak a lefújást követően kapunk majd képet.