Röplabda szakosztály,  Röplabda U13,  Röplabda U19

Bronzérem az első U13-as tornán és győzelem az NB II-ben

Idén nyáron szakosztályunk elhatározta, hogy U13-as korcsoportban is indítani fog csapatot. Bár nehézkesen indult a gyerekek a toborzása és a megfelelő edzés időpont és helyszín megtalálása a végére még is összeállt minden. Köszönhetően a Martintelepi Arany János Általános iskola testnevelő-edzőjének Bejcziné Nagy Évának.

Ilyen előzmények után vágtak neki fiatal játékosaink életük első tornájának a klub színeiben. Az U13-as korcsoport lebonyolítás tornarendszerben történik a mérkőzések pedig 3 játszmára mennek tehát az eredmény lehet 3:0 vagy 2:1

November 11-ei napon Debrecenben a ,,B” jelű csoportba kerültünk a Talent SE és az Újfehértő Sportklub csapataival.

Az első mérkőzést a Talent SE csapatával játszottuk és egy nagyon küzdelmes mérkőzésen sikerült 2:1 arányban győzedelmeskedni. A következő mérkőzése az Újfehértői SK volt az ellenfél. Ezen a mérkőzésen gyerekeink már kicsit felszabadultabban játszottak és helyenként igen tetszetős játékot mutattak be. Így 3:0 arányban ezt a mérkőzést is megnyerték és így csoport elsőként végeztek.

Így a másik csoport második helyezettjével játszottak a döntőbe kerülésért. A házigazda DEAC csapata ellen sajnos játékosainkon kijött a fáradtság és a kicsit pontosabban játszó hazaiak 2:0 arányban megnyerték a mérkőzést. Így ők kerültek a döntőbe.

A 3-4. helyért a csoportból ismert Újfehértói SK ellen játszották. A mérkőzésen játékosaink ismét magabiztosan játszottak így 2:0 arányban nyertek és ezzel a torna 3. helyét szerezték meg.

A csapat tagjai: Bendik Kristóf, Kovács Gusztáv, Lukács Bence, Fülöp Vendel, Fábián Kristóf, Gilányi Szabolcs, Bojtos Marcell, Bónis Balázs

Bejcziné Nagy Éva nyilatkozata a tornáról:,, Egy hónapja edzenek  együtt az U13 csapat tagjai. Ketten teljesen kezdők, a többiek iskolai csapatban már játszottak tavaly, de eddig csak 4 mérkőzésen vettek részt. Ezért nagy izgalommal indultunk a debreceni kupára. Első meccsek együtt, új csapattal, idegen csapatok ellen, nagy kihívás volt. Hat csapat közül 3. helyet sikerült elérni!!  A pályán izgalmas labdamenetek voltak! Jó nyitások, nyitásfogadások és bejátszások, és persze sikerült ügyesen befejezni a labdameneteket. Nagyon büszke voltam a fiúk játékára! Ez azt jelenti, hogy tehetségesek, és még nagyon sokat kell gyakorolni, hogy ezt a teljesítményt meg tudják ismételni. Hajrá fiúk!!!”

U13-as csapatunk következő megmérettetése Budapesten lesz december első hétvégéjén. Részletes információk hamarosan.

Ugyancsak november 11-én Gyöngyösön szerepelt NB II-es csapatunk.

A mérkőzésen több saját nevelésű játékos is lehetőséghez jutott. Ez nem zavarta meg a csapatot és érvényesítették a papírformát. Végeredmény 3:0 ide.

NB II Keleti csoport 7. forduló

Gyöngyösi RSE-MEAFC-Miskolc 0:3

MEAFC kezdő: Bagó, Nagy, Kozsla, Kiss, Kormos, Varga

Csere: Szántai (liberó), Molnár M., Busák, Boronkay

Bacsó István edző: ,, Új felállásban játszott csapatunk és a sok elrontott nyítás ellenére is, a fontos pillanatokban jól koncentrálva nyertük meg a mérkőzést.”

A következő fordulóban hazai környezetben fogadjuk a Szolnoki RA U21-es csapatát.

Kezdés: 2018.11.18. 17:30

Helyszín: Miskolc-Egyetemváros E/4-es kollégium tornaterme

U19-es csapatunk pedig Dunaújvárosba látogat a bajnokság középszakaszában. Ellenfelei a Felsővárosi Fésüs RAF valamint a Sümeg-Dabronc együttesei lesznek. A mérkőzések 13 illetve 16 órától kerülnek megrendezésre a dunaújvárosi városi sportcsarnokban.