Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Bajnokhoz méltó hazai szezonkezdet

Ünnepi hangulatban aratott magabiztos győzelmet november 20-án, kedden este a Miskolci Egyetem tavalyi bajnok férfi kosárlabdacsapata a 2018/2019-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) első hazai összecsapásán, a Körcsarnokban.

Az ELTE-BEAC elleni mérkőzés rendhagyó módon kezdődött, hiszen a feldobást megelőzően dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora a helyszínen köszöntötte a tavalyi bajnokcsapat játékosait és edzőjét, méltatta az előző évad bravúros eredményét, felidézte a nyári coimbrai egyetemi játékok hangulatát, valamint sok sikert kívánt a csapatnak az előttük álló szezonhoz. Az universitas első embere, a csapat tagjai és a jelenlévők közösen tekintették meg a Körcsarnokban frissen felhúzott, az egyetemi bajnoki címeknek méltó emléket állító bajnoki zászlókat. A mérkőzést címvédőhöz méltó játékkal, nagy sebességgel és koncentrációval kezdte a miskolci csapat. Már ebben az időszakban rengeteg eladott labdába kergette riválisát a hazai gárda, melynek tagjai igyekeztek gyors, látványos befejezésekkel megörvendeztetni a publikumot, akik Tóth labdaszerzést követő zsákolását vastapssal jutalmazták. A mérkőzés elejétől kezdve pontosan céloztak a hárompontos vonalon túlról a hazai játékosok, különösen Piukovics volt elemében, aki egymaga a mérkőzés végéig 5 hárompontost süllyesztett el a vendégek gyűrűjében, de a többiek sem akartak elmaradni tőle, így végül összesen 15 hárompontosnál álltak meg a miskolciak és tették mindezt 52%-os hatékonysággal. Ennek is köszönhetően már a félidőre igen jelentős különbség alakult ki a csapatok között. (60-11)

A félidőben a Rockabilly Chicken által felajánlott nyereményért a közönség soraiból többen kipróbálhatták magukat a küzdőtéren egy dobóverseny erejéig.

A második félidőben is igyekeztek közönségüket kiszolgálni a hazaiak, akik közül Tóth és Kopasz látványosat zsákolt, Takács élményszámba menő gólpasszokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, akik éltek is lehetőségekkel, ezáltal növelve folyamatosan a különbséget a két együttes között. A 100-ik pontot a fiatal Marton Domonkos szerezte egy remek hárompontossal, amiért be is zsebelte a társak elismerését. Hazai oldalról minden pályára lépő játékos eredményes tudott lenni. Ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a miskolci egyetemisták, így méltó módon avatták fel a bajnoki zászlókat. (113-24).

Miskolci Egyetem – ELTE-BEAC 113-24 (38-6, 22-5, 24-4, 29-9)

Miskolci Egyetem: Tóth B. (20/6), Kopasz (8), Takács D. (13/9), Szanyi (11/9), Orliczki B. (7). Csere: Piukovics (29/15), Takács Zs. (10), Márton (10/3), Szepesi (5/3). Vezetőedző: Drahos Gábor

ELTE-BEAC: Mayer (3), Grajzel (4), Molnár (9), Tímár (3/3), Czimer (5/3). Csere: Kovács D. (-). Vezetőedző: Varga Zsolt

Drahos Gábor: – Magabiztos győzelem, jó csapatmunka es nagy sebesség jellemezte mai játékunkat. A különbségtől függetlenül végig igyekeztünk a szükséges koncentrálással dolgozni, mert erre szükségünk lesz a folytatásban. Gratulálok a csapatnak a bajnoki zászlóhoz is, ami mostantól a Körcsarnokunkban figyeli további munkájukat!