Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Budafok otthonában játszik a MEAFC-Miskolc

Az NB I/B-csoportos férfi kosárlabda bajnokság Piros-csoportjának 10. fordulójában, november 23-án, pénteken, 19.30 órától a Budafok otthonában lép pályára a MEAFC-Miskolc gárdája.

A pontvadászatban a házigazdák jelenleg a tabella 8., míg a vendégek a 9. pozíciót foglalják el, ami egy kiélezett, izgalmas mérkőzést vetít előre, melyről Drahos Gábor, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője a következőképpen vélekedik:

– A Budafok remek, évek óta együtt fejlődő társaság, melynek tagjai újoncként is masszív csapatot alkotnak. Hozzánk hasonlóan reális célként tűzték ki a rájátszásba jutást. Két erős centerrel, valamint U20-as válogatott fiatallal és rutinos hátvédekkel támadnak. Utánpótlásukra építve erősítettek és alakították az elmúlt években a játékukat. Kiegyenlített küzdelemre számítok. Hadra fogható játékosaim átérzik a mérkőzés súlyát, elszántságban nem lesz hiány nálunk.

– A pár nappal ezelőtti ELTE-BEAC elleni MEFOB-meccs magabiztos sikere mennyire segíthet a péntek esti találkozón a tieidnek?

– A MEFOB-meccs mindig egy kiváló sebességű edzésnek felel meg, ami a bajnoki teljesítményhez szükséges, de nem abból táplálkozik. Pénteken este egy nagyon komoly kihívás elé nézünk.