Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Győzelem a Kecskemét elleni rangadón!

A bajnokság tizedik fordulójában felnőtt csapatunk a Kecskeméti RC U21-es csapatát fogadta.

A csapatok első idénybéli mérkőzését Kecskeméten a házigazdák nyerték. Így játékosainkban égett a visszavágás tüze. Továbbá azt is tudták, ha sikerül itthon tartani a 3 pontot akkor a tabellán megelőzik a kecskemétieket és ezzel átveszik a bajnokság vezetését is.

Az első játszmát a vendégek kezdték jobban köszönhetően a pontos szerváiknak. Így a mérkőzés elején elléptek 4 ponttal. Csapatunk azonban nem adta fel és fokozatosan lendült játékba és vette át a vezetést. A szett végjátéka hatalmas csatát hozott, ahol csapatunknak sikerült 26:24 arányban győzedelmeskedni.

A mérkőzés második felvonásában csapatunk ismét beragadt az elején és ismét a vendégek voltak 3-4 pont előnyben. Viszont a játékrész középére csapatunk már átvette a vezetést és ráerőltette játékát a vendégekre. Így ez a felvonás viszonylag simábbra sikeredett, mint az előző. 25:18 ide.

A harmadik játékrészben ismét szoros és helyenként parázs hangulatú összecsapást eredményezett. A csapatok fej-fej mellett küzdöttek, de csapatunknak sikerült jobban koncentrálni a végjátékban. Így 25:23 arányban megnyerte a szettet míg a mérkőzést 3:0-ra.

Ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszott csapatunk a Kecskeméttől és harmadik helyezett PSE Debrecentől, de vezeti a bajnokságot. Egy ponttal megelőzve a kecskeméti gárdát és négy ponttal a hajdúsági csapatot.

Bacsó István a mérkőzésről elmondta: ,,Küzdelmes és szoros mérkőzésen vettük át a bajnokságban a vezetést a Kecskeméti gárdától. Igazi rangadó volt. Gratulálok a csapatnak!”

NB II Keleti csoport 10. forduló

MEAFC-Miskolc – Kecskeméti RC U21 3:0

MEAFC-Miskolc: Molnár G., Bagó, Surányi, Csizmadia, Kozsla, Nagy

Csere: Szántai (liberó), Boronkay, Varga, Budai, Barócsi, Busák

A bajnokság következő fordulójában igazi rangadó vár csapatunkra. Hiszen hazai környezetben fogadjuk a PSE Debrecen csapatát.

Az igazán izgalmasnak ígérkező mérkőzésre minden kedves szurkolót szeretettel várunk.

Ideje: 2018.12.16. 17:30

Helyszín: Miskolc-Egyetemváros E/4-es kollégium tornaterme

A belépés díjtalan!

Továbbá ugyancsak 2018.12.16-án legfiatalabb csapatunk is pályára lép Budapesten a soron következő U13-as tornán.

A tornán a ,,B” jelű csoportba került csaptunk, ahol először 10 órától a MAFC-BME második számú csapatával és 11 óra 15 perctől a Zalaegerszeggel mérkőznek meg.  

Az első és második helyezett játszik majd a döntőbe kerülésért az ,,A” jelű csoport első és második helyezettjével.

A torna ideje és helyszíne:

2018.12.16.   10:00

1212 Bp. Széchenyi István u. 95. (BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma)