Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Létszámgondok előtte, közben és a végén!

A körülményektől függetlenül végig nagyot küzdött a csapat, ám győzni nem tudott.

Debreceni Egyetem – Miskolci Egyetem 105-101 (25-33, 25-22, 34-21, 21-25)

Egyetemi Bajnokság, Keleti csoport 3. forduló. Debrecen, OEC pálya.

Vezette: Hegedűs Imre, Fülöp Ádám.

Debrecen: Pollák (12/6), Kozák B. (13/3), Kozák M. (21/3), Asszú (19/3), Gáspár (13/3). Csere: Szűcs M. (14/3), Szekeres (6/6), Zsuga (3/3), Szűcs B. (2). Edző: Kovács Adrián.

MEAFC: Orliczki Már. (10/3), Tóth (4), Szanyi (20/12), Kopasz (20/9), Lippai (37). Csere: Szőke (6), Szepesi (4), Hartman. Edző: Drahos Gábor.

A sérült Takács, Piukovics, Orliczki Bence, Galló négyes el sem tudott utazni Debrecenbe, ám Szepesi sérülten is megpróbálta a játékot. A remek formában lévő házigazda (akik legutóbb a tavalyi nyugati bajnok TFSE otthonában győztek) dobópárbajra hívta az erősen foghíjas borsodiakat, aminek az első félidőben még vendég vezetés lett az eredménye. A sűrűn forgatott hazaiak a harmadik negyedben egy időre felülkerekedtek a létszámgondok ellenére is nagyot küzdő miskolciakon. Tóth majd Szepesi kiválása tovább tetézte a borsodi gondokat, ám a végig domináns Lippai vezetésével egyenlített a MEAFC. Az utolsó két percben a debreceniek végül megszerezték a győzelmet, hiszen maroknyi szurkolótáboruk legnagyobb örömére az utolsó három támadásukat extázisban, emberről dobott három triplával fejezték be. A találkozót a vendégek végül négy emberrel fejezték be.

Drahos Gábor, vezetőedző: Jó formában lévő erős csapathoz látogattunk, tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, ennek ellenére védekezésben rengeteg hibával játszottunk. A keret jelenlévő egészséges tagjai igyekeztek mindent megtenni a siker érdekében, ám végül négyen fejeztük be a mérkőzést. A sok elkövetett butaságunk és fegyelmezetlenségünk mellett azt is meg kell jegyezni, hogy szerencsére és csodával határos módon egyik játékosom sem sérült meg ezen a mérkőzésen. Összességében viszont gratulálok a debrecenieknek, mert ma eredményesebben tudták játszani a játékukat, mint mi a miénket.