Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

U-14: Karácsonyi felkészülési torna Szlovákiában!

Karácsonyi felkészülési tornán vett részt a MEAFC U14-es csapata a szlovákiai Svit városában. A hatcsapatos tornán való részvételt a kiemelt serdülő bajnokságra való felkészülés fontos állomásának szántuk.

5 mérkőzést játszottunk serdülő szabályrendszerben nagyjából 48 óra alatt kifejezetten képzett, jó ellenfelek ellen, amelyek közül 3 is idősebb játékosokból állt. Játékosaink hamar felvették a ritmust és 4 mérkőzésen sikeresen felvették a harcot az ellenfél játékosaival. Ezek közül egyet megnyertünk, hármat pedig szoros, végjáték mérkőzésen vesztettünk el. Csak az utolsó, a kadett játékosokkal felálló későbbi tornagyőztes szeredi csapattól szenvedtünk egyértelmű vereséget. Ezen a mérkőzésen már nagyon fáradtan mozgott a csapat.

Összességében kifejezetten hasznos volt a torna, ahol végre szoros mérkőzéseken, éles helyzetekben kellett döntéseket hoznia a játékosoknak. Ráadásul az ellenfelek képzettsége és harcmodora olyan lerövidített döntési helyzetekbe kényszerítette a játékosokat, amelyeket edzéseken és az őszi mérkőzéseken kevéssé tudtak gyakorolni, ezekből a szituációkból nagyon sokat tanulhattak és tanultak is.

A torna hangulata, szervezettsége példaértékű volt. A svitiekben egy az utánpótlás nevelésben is magas szinten dolgozó, végtelenül szimpatikus egyesületet ismertünk meg, akikkel reményeink szerint folytatjuk az együttműködést.

Eredményeink:

  • 1. BK Michalovce-MEAFC 37-35
  • MEAFC-MBK Karlovka Bratislava 55-34
  • BKM Iskra Svit (2005)-MEAFC 59-51
  • MEAFC-BKM Iskra Svit (2004) 44-50
  • MEAFC-BK Lovokomotiv Sered 34-79

Hajrá MEAFC!