Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Csalódást keltő mérkőzés és évkezdet!

Hiába Homoki extra teljesítménye, a rutinosabb bonyhádiak kihasználták a hazai üresjáratokat.

MEAFC-Miskolc – Bonyhádi KSE 74-76 (21-19, 19-29, 22-14, 12-14)

NB I/B Piros csoport 14. forduló, Miskolc, Körcsarnok 200 néző.

Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Takács (8/6), Kopasz (4), Tóth V. (4), Homoki (27), Béres (4). Csere: Szanyi (14/6), Lippai (10), Galló (3), Orliczki Máty. Edző: Drahos Gábor.

Bonyhádi KSE: Pupp (21), Somogyfoki P. (19/6), Baki (11/3), Somogyfoki Sz. (7), Tömösváry (11/3). Csere: Nagy (5), Dorogi (2), Kis, Gébert, Buday-Sántha. Edző: Morgen Frigyes.

A mérkőzés előtt bizakodásra adhatott okot a hazaiaknál, hogy hosszú kihagyás után ismét a csapatban volt Galló Márk és Tóth Viktor. A maródiak listája ezzel a Prophet, Tóth B., Orliczki B, Orliczki Már., Brugós és Szepesi névsor tagjaira „szűkült”.

Tóth az elején jól mozgatta társait, így az ötödik percre 5 pontos előnyt harcolt ki a hazai gárda, elsősorban Homoki mezőnykosarainak köszönhetően. A negyed közepén, több mint egy év után pályára lépett Galló is, aki rögtön egy kiharcolt faulttal vetette észre magát. 19-13-as vezetésnél jött az első negyed végi rövidzárlat – mint később kiderült nem az utolsó – és kiegyenlített az ellenfél. A dudaszó pillanatában azonban egy duplával mégis a hazaiak voltak előrébb (21-19).

A második negyedben is váltakozva estek a kosarak és bár a hazaiak ebben a szakaszban nem voltak elég kemények, Szanyi két bevágott távolijának köszönhetően mégis megléptek (40-35). Ekkor azonban teljes rövidzárlat következett hazai oldalon, rossz döntések sorozata elöl s hátul, így a vendégek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, sokkal keményebbé tették a védekezésüket és támadásban is rendre eredményesek voltak. A negyed végén 0-13-as rohanással már náluk volt az előny (40-48).

A harmadik negyedben bár az első kosarat a vendégek szerezték, a miskolciak szívós munkával lépésről lépésre közelítették meg az ellent. A feljavuló védekezésnek, valamint a ritmust elkapó támadásoknak köszönhetően a negyed végére egalizálták az eredményt (62-62).

A negyedik negyed eleji gólcsendet a hazaiak törték meg a  szenzációsan játszó Homoki révén. Az erős dupla-duplával záró hazai kiscsatár mind pontszerzésben (27), mind lepattanózásban (12) csapata legjobbja volt. A negyed derekán Szanyi villant megint két távolival, így megnyugtatónak tűnő 6 pontos hazai előnnyel érkezett az utolsó három perc (73-67). Ekkor azonban teljesen érthetetlen módon “leállt” a hazai gárda és ahelyett, hogy végleg eldöntötte volna a meccset totális bizonytalanság lett úrrá a játékosokon. Ritmustalanná vált a támadás és az utolsó pillanatig nagyot küzdő bonyhádiak Pupp remek egyéni megmozdulásai és kiváló büntetőzése révén át is vették a vezetést. Mivel a hazaiak kritikus pillanatokban és a büntető vonalról is hibáztak, a Bonyhádiak visszavághattak az első fordulóban elszenvedett vereségükért a csupán egy félidőt ébren töltő borsodi csapatnak (74-76).

A MEAFC-Miskolc csapata legközelebb jövő héten vasárnap Pécsett lép pályára.



Drahos Gábor, vezetőedző: Nehéz megérteni, hogy ezen a szinten miért adunk egy teljes félidőt már sokadjára az ellenfeleknek. Azt még nehezebb feldolgozni, hogy ha így tudunk védekezni, ahogy a második félidőben tettük, ezt miért kell ennyi ideig tartalékolni? Az igazi szomorúság az, hogy Homoki férfias kosárlabda teljesítménye nem ragadt át olyan mértékben a csapattársakra, hogy most egy győzelemnek tudjunk örülni.