Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U20

Remek játékkal bevettük Nyíregyházát!

Galló és Homoki elképesztő játékával aratott megérdemelt győzelmet a miskolci U-20-as gárda. A MEAFC játékosai keményen uralták a palánk alatti területet. Ketten együtt 60 (!) pontot és 38 (!) lepattanót szereztek a tabella harmadik helyezettjének otthonában. A remek egyéni teljesítményeket remek csapatmunka segítette, így a MEAFC-Miskolc idei kilencedik sikerének örülhetett.

Nyíregyháza Blue Sharks U20 – MEAFC-Miskolc U20  92-97 (26-22, 17-19, 26-19, 23-37)

Nyíregyháza Blue Sharks U20: Sitku (19/6), Vaskó (5), Mokánszki (29/6), Demeter (2), Fazekas (22/9) Csere: Bíró (6), Sipos (9/9), Karakó, Hengsperger. Edző: Sitku Ernő

MEAFC-MIskolc U20: Orliczki Már. (-), Szanyi (17/12), Pap (-), Homoki (25), Galló (35) Csere: Szőke  (2), Orliczki Máty. (10/3), Gadus (4), Hartman (4). Edző: Tóth Gábor

Elhalasztott mérkőzést pótolt az U-20-as csapat, és nem is akárhogyan, hiszen a tabella 3.helyén álló és hazai pályán eddig veretlen Nyíregyházát sikerült legyőzni. A mérkőzés első félidejében fej fej mellett haladtak a csapatok, mi elsősorban a palánkok alatt remekeltünk hiszen a múlt héten visszatért Galló és Homoki személyében igazi vezérekre lelt a csapat. A harmadik negyedben jött egy kisebb hullámvölgy és ennek köszönhetően a hazai csapat már vezetett 15 ponttal is, de nem esetünk össze és a két-jó napot kifogó-centerünk mellé a mezőnysorunk is felzárkózott. Ennek köszönhetően és remek támadójátékunknak(37 pont a negyedik negyedben) hatalmas győzelmet arattunk.

Tóth Gábor vezetőedző: Először is gratulálok a fiúknak, nagyon jó és látványos mérkőzést játszottak és nyertek meg. Több egyéni jó teljesítmény is akadt a csapatban, de mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez, ami szükséges is egy ilyen erős csapat ellen. A végjátékban akadtak hibák és kicsit kapkodtunk is de összességében nem volt veszélyben a győzelmünk. Ebből kell építkeznünk a jövőben mind itt mind pedig a felnőtt csapatnál.