Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Takács extrája győzelmet ért!

Az utolsó negyedben fordította meg a mérkőzést a MEAFC-Miskolc.

MEAFC-Miskolc – Omnia Pub & Food Békés 97-88 (19-21, 26-23, 22-30, 30-14)

NB I/B Piros csoport 16. forduló, Miskolc, Körcsarnok 100 néző.

Vezette: Dr. Szakáll István, Horváth Csongor, Sentényi Barna.

MEAFC-Miskolc: Takács (37/21), Szanyi (15/12), Gonda (4), Homoki (2), Béres (4). Csere: Galló (10), Tóth (10/3), Kopasz (10), Lippai (5), Orkiczki B. Edző: Drahos Gábor.

Békés: Kertész (13), Krstic (16/9), Balog (9), Koma (26), Gruda (6). Csere: Nagy (15/9), Sipaki (3), Farkas. Edző: Balog Vilmos

A mérkőzés előtti edzésen újra megsérülő Tóth Viktor, és a szintén sérült Joe Prophet nélkül, de a Kecskemétről érkező Gonda Zsomborral a keretben – ismét 5 felnőtt és 7 fiatal játékossal – várta a házigazda a bajnokság legrutinosabb és legösszeszokottabb triójával (Koma,Kertész,Krisztic) rendelkező Békési Gladiátorokat.

Nem úgy indult a találkozó, ahogy azt a hazaiak eltervezték, mert elsősorban Koma szép palánk alatti mozgásával 3 perc alatt 0-9-re ellépett a Békés. A miskolciak hiába erőlködtek, támadásban csak a negyedik percben adtak életjelet. Kisvártatva Szanyi két és Takács egy triplájával a negyed vége előtt végül kiegyenlített a házigazda. Mivel az utolsó kosár a vendégeké volt, így minimálisan ugyan, de a mutatott játék alapján megérdemelten vezetett a Békés (19-21).

A második szakaszban még nagyobb adok-kapok bontakozott ki, A Koma-Kristic páros gyakorlatilag tarthatatlannak bizonyult, így égetően nagy szükség volt hazai oldalon a sikeres kinti dobásokra. A negyed utolsó másodpercben a MEAFC-Miskolc csapatában újonnan bemutatkozó Gonda Zsomborral szemben szabálytalankodtak, így a fiatal játékos sikeres büntetőjével már a hazai legények mehettek egy pontos előnnyel a nagyszünetre (45-44).

A harmadik negyed egyik oldalon sem a védekezésről szólt, szinte minden támadásból kosár született. Míg a hazaiak többnyire nehezen szerezték kosaraikat, addig a Koma vezette vendégcsapat rendre könnyedén talált utat a vidámsághoz. A negyed második felében két-három rossz helyezkedést a csereként pályára lépő Nagy fontos és pontos dobásokkal büntetett, melyek eredményeképpen hét pontos előnyre tettek szert a Gladiátorok (67-74).

Aztán jött a negyedik negyed. A minden erőtartalékát zónavédekezésében mozgósító MEAFC-Miskolc egyre eredményesebben állta a sarat. Szerzett labdákat követő indításokból gyors kosarakat szereztek, amivel a negyed derekára ledolgozták hátrányukat. Sőt, ezt követően elsősorban a végig ihletett formában célzó Takács (9/7 tripla 78%) kiváló játékának és élményszámba menő hármasainak köszönhetően a vezetést is magukhoz ragadták a borsodiak. Az alacsonyabb szerkezetben Takács mellett Szanyi, Tóth és Kopasz is komoly mezőnymunkát végzett, így egy nem mindennapi fordításnak örülhettek végül a miskolci legények és szurkolók (97-88).

Folytatás vasárnap Budapesten, ahol a bajnoki cím egyik várományosa, a MAFC otthonában lép majd pályára a MEAFC-Miskolc csapata!

Drahos Gábor, vezetőedző: Hiába dobtunk jól és küzdöttünk szintén jól sokáig, az ellenfél rutinja nem engedte ki a kezéből a vezetést, mígnem az utolsó negyed védekezésváltása és Takács folyamatos klasszis dobószázaléka meghozta a hőn áhított siket. Gratulálok a csapatnak, és hasonlóan sikeres folytatást kívánok tiszta szívből nekik.

Balog Vilmos (Békés): Gratulálok a miskolci csapatnak a győzelemhez! Jó mérkőzést játszottunk, sportszerű, jó küzdelem volt. Takács Dani extra dobóteljesítménye eldöntötte a mérkőzést a Miskolc javára.