Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Részsikerek a jelenlegi ezüstérmes otthonában!

A jó vendég kezdés ellenére érvényesült a papírforma és elsősorban az amerikai légiós extra teljesítményének köszönhetően a MAFC magabiztos győzelmet aratott.

MAFC – MEAFC-Miskolc 99-67 (16-18, 34-15, 23-19, 26-15)

NB I/B Piros csoport 17. forduló, Budapest, Gabányi sportcsarnok, 150 néző.

Vezette: Balog György, Jurák Krisztián, Szilágyi Bálint

MEAFC-Miskolc: Takács (13/9), Tóth (8/3), Szanyi (6), Homoki (3), Béres. Csere: Galló (15), Gonda (11/6), Lippai (10), Orliczki Máty. (1), Kopasz, Orliczki Már., Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

MAFC: Washington (23/12), Misek (9/3), Katona (7/3), Garamvölgyi (15/6), Csapai (6). Csere: Bordács (12), Lakosa (11/3), Lakits (8), Nagy (6/3), Polgárdy (2), Németh, Bartos. Edző: Hencsey Tamás.

A vendégek az első negyedben alaposan meglepték vendéglátóikat, pedig Tóth Viktor és Joe Prophet ezúttal is csak civilben szoríthatott fiatalabb társaiknak. A MEAFC-Miskolc játékosainak agresszív védekezése és kombinatív támadásai az elején jól működtek, a mérkőzés ezen szakaszában egyenrangú erők küzdelme zajlott a pályán. Amennyiben kicsit jobban céloznak a miskolci fiatalok a hárompontos vonalon túlról, akár nagyobb előnyt is kiharcolhattak volna a negyed végére (16-18).

A folytatásban a vendégek nem csupán tartották a felvett kesztyűt a házigazda A-csoportos rutinnal rendelkező játékosaival, de a negyed felénél 27-28 állt az eredményjelzőn. A negyed második felére varázsütésre megváltozott a játék képe. A vendégek ziccereket hibáztak, amiket – leginkább amerikai játékosuk kiváló játékának köszönhetően – kíméletlenül kihasznált a MAFC. Washington egyszerűen magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, jól szervezte csapata játékát, szenzációs passzokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, de amikor kellett, akkor kíméletlen pontossággal helyzeteit is értékesítette. A hazaiak megérezték a játék ritmusát, óriási sebességgel – helyenként egészen látványosan – játszva használták ki a vendégek bizonytalankodásait és gyakorlatilag 3 perc leforgása alatt eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. Tóth utolsó másodperces hárompontosa azonban némi záró szépségtapaszt jelentett a miskolci szurkolóknak (50-33).

A harmadik negyedben nem nőtt lényegesen a különbség a két csapat között, de amint lehetősége lett volna a vendégeknek közelebb zárkózni, a hazaiaknál mindig akadt valaki, aki teljesítményével megakadályozta a borsodi offenzívát. Washington ezúttal távolról is megvillant, két sikeres távolijával már húsz pont felett állandósult a különbség (73-52).

A lényegi dolgok már eldőltek, így a negyedik negyedben jórészt a cserejátékosok jutottak szóhóz. A hazaiak ekkor is pontosabban diktálták a nagyobb tempót és Bordács vezetésével ezt a negyedet is, a mérkőzéshez hasonlóan megnyerték. Bár 15 percig teljesen egyenrangú ellenfele volt idegenben a MEAFC-Miskolc gárdája a bajnoki cím egyik fő várományosának, a tabella jelenlegi második helyezettjének otthonában idővel érvényesült a nagyobb játéktudás és a rutin.  (99-67).

Folytatás jövő héten pénteken hazai pályán a BKG csapata ellen!

Hencsey Tamás: Az újabb győzelemhez gratulálok a csapatomnak. Hétközben nekünk volt egy nagyon komoly mérkőzésünk, amit megnyertünk, ezért is gondoltam azt, hogy nehezebben fog indulni a mérkőzés számunkra és nehezebben kapjuk el a ritmust és ez végül be is igazolódott. Ahogy a második negyedben összeállt a védekezésünk és el tudtuk kezdeni játszani a saját ritmusunk szerinti játékot, onnantól kezdve nem is volt már kérdés ki nyeri meg ezt a mai meccset.

Drahos Gábor: Nagy lett a különbség a két csapat között, de ezt nevezhetjük úgy is, hogy a tabella, a célok és a keretek alapján és a mai játék alapján reális. De nagyon sok szép dolgot láttam ma a csapatomtól és azt se felejtsük el, hogy mi továbbra is fiataljaink beépítésén dolgozunk. Természetes, hogy egy ilyen jó ellenféllel szemben nem vagyunk még azon a szinten, hogy 40 percig a megfelelő hőfokon tudjunk dolgozni. Mindkét csapatnak nagyon sok sikert kívánok.