Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Magabiztos miskolci siker az Eger elleni rangadón!

Remek csapatmunkával végig vezetve győzött egyetemi kosárcsapatunk.

Miskolci Egyetem – EKE Eger 91-61 (29-13, 20-12, 24-19, 18-17)

Egyetemi bajnokság, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Sörlei Attila.

Miskolci Egyetem: Takács Dániel (14/9), Orliczki Már. (7/3), Kopasz (10/9), Galló (18), Lippai (19). Csere: Szanyi (15/9), Gonda (4/3), Tóth (2), Orliczki B. (2), Orliczki Máty. Edző: Drahos Gábor.

EKE Eger: Szabó (14/6), Papp (2), Mészáros, Szicsák (13), Horváth (10). Csere: Varga (12), Steier (10), Megyes, Beák, Illés. Edző: Váczi Péter.

Az első pillanattól kezdve hatalmas iramot diktálva, rendkívül motiváltan kezdte a hazai csapat a mérkőzést. A miskolci játékosok agresszív és egységes védekezéssel rengeteg eladott labdába és ki nem kényszerített hibába kényszerítették ellenfelüket. A hátsó stabilitás elől is éreztette hatását. Hol szerzett labdák utáni gyors kosarakkal operált a MEAFC, hol pedig felállt védelem elleni kombinatív játékot mutattak fiaink. Mivel bentről és a hárompontos vonalon túlról is eredményesek voltak Takácsék, gyakorlatilag egy félidő alatt eldőlt a rangadó (49-25).

A második félidőben pár perc alatt látványos kosarakkal 30 pont fölé nőtt a miskolciak előnye. Ezt követően kicsit lankadt a figyelem és mind védekezésben, mind támadásban becsúszott néhány hazai hiba, így az Eger 20 pont közelébe zárkózott. A hazai időkérés után a mérkőzés végéig ismét a működőképes fegyelmezett, és koncentrált játék következett, így a végére vissza is állt a kerek 30 pontos különbség (91-61).

A miskolciak végig vezetve, gyors, látványos játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg első hazai rangadójukat az egyetemi bajnokságban. Folytatás hétfőn az eddig még veretlen Nyíregyháza otthonában!


Drahos Gábor, vezetőedző: Vártuk már az idei első hazai mérkőzést, hiszen eddig össze-vissza volt a csapat, így hatványozottan fontos minden lehetőség a csiszolódásra. Amit terveztünk, azt nagyjából sikerült végrehajtani, a fiúk jól és határozottan küzdöttek. Hiszem, hogy meccsről-meccsre egyre jobb, érettebb és hasonlóan eredményes játékot mutatunk majd a szezonban minden fronton.