Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

A hosszú szünet után nehéz a visszarázódás!

Az élet nem áll meg jön a következő mérkőzés, javítanunk kell.

Lehel Kosársuli -MEAFC/A 79-77 (24-15, 24-17, 16-18, 15-27)

Jászberény: Kaszás (22), Vas-Teplán (19), Szőke (17), Répási (12), Kovács (4). Csere: Kovács V. (5), Bogdán, Czimmer, Kaszás O., Kövér, Szalkai. Edző: Harkai Hunor.

MEAFC: Marton (24), Orliczki (15), Takács (14), Pap (12), Klaisz (2). Csere: Szőke (6), Ragályi (4), Ács, Bozik, Burján, Nagy, Pallai. Edző: Gulyás László.

Gulyás László, edző: A kiemelt bajnokság lebonyolítása összességében nagyon jó, de vannak hiányosságai. Például mi két hónapja nem játszottunk tétmeccset. Ennek minden hátrányát „élveztük” ezen a mérkőzésen. Ritmustalanul támadtunk és védekeztünk, miközben a játékban lévő ellenfél élvezte a hazai pálya minden előnyét. Az első 25 perc katasztrófája után mínusz 23 pontról azonban visszajöttünk és óriásit harcolva egylabdás meccset játszottunk. A kezünkben volt a labda a hosszabbítás kiharcolására is, de kihagytuk a ziccert, a büntetőkkel pedig már nem fordíthattunk. Dolgozunk tovább és előbb-utóbb a régi formánkat fogjuk mutatni, a sok negatívum mellett nagyon tetszett a második félidő „csapatkémiája”. Ezt megtartva szép tavaszunk lehet.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A-MEAFC/A 77-59 (23-17, 15-15, 14-12, 25-15)

Kőbánya: Kolok (22), Vámos (17), Bella (11), Nagy (10), Imolay (8), Fekete (6). Csere: Csaba (3), Faragó, Hidvégy, Nagy, Pafféri, Vasas Edző: Varga István.

MEAFC: Takács (17), Gadus (13), Orliczki (12), Marton (8), Pap. Csere: Ragályi (4), Ács (3), Klaisz (2), Bozik, Burján, Sznagyik, Szőke Edző: Gulyás László.

Gulyás László, edző: Muszáj azzal kezdenem, hogy a hazaiak és a játékvezetők méltatlan hangulatot teremtettek viselkedésükkel a mérkőzésen. Ami saját csapatomat illeti, még nem volt az igazi a játékunk. Jobb ritmusban játszottunk az első 3 negyedben, mint Jászberényben, de a befejezéseinknél a kiválasztások és a dobásbiztonság még mindig szinte év eleji formát mutatott. A negyedik negyedre pedig fejben elfáradtunk. A lábak még tették a dolgukat, de fejekbe már nem jutott elég oxigén. Az élet nem áll meg jön a következő mérkőzés, javítanunk kell. A sorsunk még a saját kezünkben van, így fogunk játszani.