Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Rangadó helyett sima miskolci győzelem!

A két csapatból együttesen legalább 10 alapember hiányzott.

Miskolci Egyetem – TFSE 93-69 (20-14, 14-18, 33-18, 26-19)

Egyetemi Bajnokság, Miskolc, Körcsarnok, 50 néző.

Vezette: Lónáth László, Marton Péter.

MEAFC: Takács (27/6), Gonda (10/6), Szanyi (9/9), Kopasz (17/3), Lippai (17). Csere: Orliczki B. (10), Orliczki Már. (3/3), Hartman. Edző: Drahos Gábor.

TFSE: Laman (8), Félix (10), Kovács B. (2), Világi (10/3), Armaghani (23/6). Csere: Horváth (11/3), Kovács M. (5/3). Edző: Boros Zoltán.

Keleti rangadóra készültek a csapatok, ám az összeállítások során kiderült, a hosszabb kerettel bíró fővárosiaktól 8, az egyébként is szűkös listával bíró hazaiaktól 4 ember nem tudott pályára lépni. A TF alkalmazkodott jobban a szituációhoz és makacsul tartotta magát a húsz percen át görcsösen erőlködő Miskolchoz képest. A második félidőre a bajnok is rendezte sorait, így Takács vezetésével megnyugtató távolságon fejezte be a találkozót. Dicséret illeti azonban a fővárosiak játékosait is, akik éltek a kínálkozó lehetőséggel és bebizonyították edzőjüknek, hogy lehet rájuk számítani a jövőben is.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Ellenfelünk kulcsjátékosainak hiánya annyira megzavarta az enyémeket, hogy a komplett első félidőben egyénileg akartak jót csinálni és nem csapatként. A TF remek leckét adott küzdeni tudásból, ám a szünet után sikerült rendezni a fejeket. A második félidőhöz és a győzelemhez gratulálok csapatomnak, ellenfelünknek pedig köszönöm a számunkra roppant tanulságos mérkőzést.

Boros Zoltán (TFSE): Egy félidőn keresztül tartottuk a lépést a hazaiakkal. A fordulást követően aztán kijött a csapatok közti különbség. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez.