Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Újabb sikeres pesti est!

Kicsit döcögősen folyt a játék, ám végül magabiztosan győztük le az eddig még nyeretlen fővárosi gárdát.

ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 50-72 (15-23, 11-11, 15-20, 9-18)

Egyetemi Bajnokság, Budapest, Tüskecsarnok, 10 néző.

Vezette: Józsa András Junior, Németh Patrik.

ELTE BEAC: Molnár (10/3), Koncz (13), Czinner (15/9), Mayer (2), Somosi (6). Csere: Kósy (4), Szeller, Kovács, Torda. Edző: Varga Zsolt.

MEAFC: Takács (14/6), Szanyi (4), Kopasz (2), Hartman (10), Lippai (22). Csere: Gonda (17/9), Orliczki B. (3), Orliczki Már. Edző: Drahos Gábor.

Két napon belül másodszor érkezett a miskolci csapat Budapestre, hisz a vasárnapi NB I-es bajnokit követően hétfőn MEFOB jelenése volt Takácséknak.

Nehezen pörgött a vendégcsapat, így a derekasan célzó házigazda könnyű kosarakkal indította a mérkőzést. A teljes első félidőben gyakorlatilag egyenlő erők csatáztak a pályán, ám a folytatásban állandósította a 10 pont feletti távolságot a Miskolc. Rengeteg üres helyzetet puskázott el a MEAFC, ám így is a vártál ugyan nehezebben, de összességében magabiztosan nyerte meg a találkozót.

Folytatás hétfőn a még veretlen Nyíregyháza otthonában. Hajrá, Miskolc!

Drahos Gábor, vezetőedző: Szerettem volna, ha sokkal gördülékenyebb a mai játékunk, ám nagyon sok hibával játszottunk. Ha nem a kispadról néztem volna végig a találkozót, azt is mondhatnám, hogy jó volt a védekezésünk, ám a kevés kapott pont ellenére nem volt az. A győzelem nem forgott veszélyben, begyűjtöttük, de a folytatásban ennél sokkal tudatosabban és okosabban kell kihasználni értékeinket a pályán belül. Gratulálok az ellenfélnek is, végig méltó ellenfelek voltak.