Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

NB II Keleti csoport BAJNOK a MEAFC-Miskolc!

Több mint két hónap kihagyás után lépet pályára NB II-es felnőtt csapatunk. A bajnokság a rájátszás szakaszába ért. Ebben a szakaszban a Gyöngyösi RSE, PSE Debrecen és a GLP Nyíregyháza csapataival kell megmérkőzni-e játékosainknak.

A rájátszás első mérkőzést a mögöttünk hagyott hétvégén a Gyöngyösi RSE játszottuk hazai környezetben. Bacsó mester és játékosai abban a tudatban léptek pályára, hogy ha ezt a mérkőzést megnyerik akkor függetlenül a PSE Debrecen és GLP Nyíregyháza elleni meccsek eredményeitől csapatunk megvédi tavaly megszerzett bajnoki címét.

Ennek tudatában az első felvonásban csapatunk esélyt sem adott a vendégeknek, végig irányította és uralta a játékot. Jó nyitásaiknak és eredményes sáncmunkának köszönhetően az első szettet 25: 10-re nyerte meg csapatunk.

A következő felvonásban csapatunk beragadt a rajtnál így a vendégek jó nyitásaiknak köszönhetően 0:6 arányban elléptek. Ekkor Bacsó mester időt kért és igyekezett felébreszteni játékosait. Ezek után csapatunk elkezdett kapaszkodni a vendégek után, de a végjátékra így is 18:22-es Gyöngyösi vezetéssel fordultak a csapatok. A következő labdamenetekben csapatunk koncentrációja és akarata a helyén volt és a jónyitásoknak és támadás befejezéseknek köszönhetően 24:24-re egalizálta az állást. Ezek után a csapatok még mindig fej-fej mellett lépdeltek. Ez így is ment egészen addig míg csapatunk 28:26 arányban meg nem nyerte ezt a játékrészt.

A harmadik szettben csapatunk ismét magához vette az irányítást és nem is engedte ki a kezéből azt. Így 25:18 arányban győzedelmeskedett.  

A mérkőzés során ismét szóhoz jutottak fiatal játékosaink is úgy, mint Gönczi Soma és Boronkay Dániel. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy Klein Péter ezen a mérkőzésen igazán eredményesen és szépen játszott.

Bacsó István nyilatkozata: Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a sikerrel megnyertük az NB II. Keleti csoportját, a következő mérkőzések eredményeitől függetlenül. Köszönöm a csapatnak, a játékosoknak, és a vezetőségnek az éves kitartó munkáját. A hátralévő két meccset is sikeresen szeretnénk lehozni. ’’

Így nagy örömmel és büszkeséggel jelenthetjük be, hogy a férfi röplabda NB II Keleti csoport bajnoka 2017/2018-as szezon után ismét a MEAFC-Miskolc csapata!

Így a rájátszás lezárta utána csapatunk egy három csapatos döntőn fog szerepelni, ahol a Nyugat bajnoka Zalaegerszeg és a Közép bajnoka Szegeddel mérkőzik majd meg. Ennek a minitornánank az ideje és helye még nem meghatározott.

NB II Keleti csoport rájátszás 1. mérkőzés

MEAFC-Miskolc – Gyöngyösi RSE 3:0

MEAFC-Miskolc: Bagó, Barócsi, Csizmadia, Varga, Kozsla, Busák

Csere: Soltész (liberó), Nagy, Boronkay, Klein, Lukács, Gönczi

A rájátszás második fordulójában haza pályán fogadjuk a PSE Debrecen csapatát.

Ideje: 2019. mácius 30.  17:30

Helyszín: Miskolc-Egyetemváros E/4 tornaterem.

Minden kedves szurkolót szeretettel várunk.