Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Számháborúval zárt a 150 pontos Miskolc!

FIÚ MEFOB: Tripla-dupla, 3 dupla-dupla és egy negyvenes a hazai mérleg!

Miskolci Egyetem – NKE SE 150-36 (40-6, 30-8, 42-13, 38-9)

Egyetemi Bajnokság, Miskolc, Körcsarnok, 30 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Lónáth László.

MEAFC: Orliczki Már. (22), Gonda (40/27), Szanyi (7/3), Kopasz (20/12), Szőke (22). Csere: Orliczki B. (23), Lippai (14), Tóth (2), Takács. Edző: Drahos Gábor.

NKE: Kovács (6), Obermann (13/6), Polgári (4/3), Tasnádi (11), Polyák (2). Edző: Szekeres Dávid.

Elhalasztott, majd elmaradt mérkőzést pótlására érkezett külön engedéllyel Miskolcra az NKE csapata.

A vendégek öt játékosa minden tiszteletet megérdemelt, hiszen fáradtsággal és erőfölénnyel nem törődve küzdötték végig a 40 percet. A bajnok miskolciak egy pillanatra sem vették félvállról a találkozót, így valóságos számháborút rendeztek. Kopasz tripla-duplája mellett (20 pont, 19 lepattanó, 10 szerzett), három miskolci játékos is dupla-duplával zárt. Orliczki Márton (22 pont, 15 gólpassz), Orliczki Bence (23 pont, 10 lepattanó), Szőke Gábor (22 pont, 10 lepattanó) kétszámjegyű teljesítményéhez Gonda Zsombor 40 pontja és 9 sikeres hármasa is szépen illeszkedett. A találkozó így mindkét fél részéről elérte célját, hiszen épségben, egészségben, sportszerűen véget ért.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Tovább haladtunk a bajnoki finisek felé tervezett ösvényén. Bár nem volt egy súlycsoportban a két csapat, így is hasznos dolgokat igyekeztünk gyakorolni és javítani. Gratulálok játékosaimnak a megfelelő koncentrációhoz és az ellenfél tiszteletéhez, valamint az NKE öt játékosának a derekas helytálláshoz. Két dolog hiányzott ma: egy jó Orliczki Marci tripla, meg Andjela az asztalból!

Szekeres Dávid (NKE SE): Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez és játékosaimnak a helytálláshoz. Örülök, hogy pótolni tudtuk a meccset, kár lett volna kihagyni ezt a mai játékot.