Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Igazságos döntetlen közeli végeredmény született!

Fiú MEFOB: Remek játékkal zárta mindkét csapat az alapszakaszt.

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetem 96-99 (29-24, 25-22, 22-27, 20-26)

Egyetemi Bajnokság 16. forduló, Miskolc, Körcsarnok 30 néző.

Vezette: Sörlei Attila, Vaszi Ádám.

MEAFC: Takács (14/6), Tóth (18/6), Szanyi (9/9), Kopasz (7/3), Lippai (28). Csere: Gonda (11/9), Orliczki B. (5), Orlcizki Mát. (4), Orlcizki Már. Edző: Drahos Gábor.

Nyíregyháza: Bus (31/6), Czura (20), Oláh (10), Kovács (12), Gáspár (24). Csere: Vaskó (2), Vida, Mokánszki.

Bár a végső helyezésekre már nem volt hatással, mégis nagy sebesség és látványos játék jellemezte mindkét felet. A már Keleti bajnok vendégek és a harmadik pozícióban záró miskolciak is végig komoly tűzerővel dolgoztak. Az első félidő hazai, a folytatás pedig a vendégeké volt. 82-82-nél egyenlített, majd előnyt szerzett a Nyíregyházi csapat. Az utolsó perc forgatókönyvébe pedig így alakult: vendég előny, időkérés, hazai előny, időkérés, vendég előny, időkérés, hazai kimaradt tripla, sípszó, pacsizás.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Teljesen rendben volt minden. Két motivált és lendületes csapat sok szép dolgot mutatott. Egy dologra nem tudtunk felkészülni, mégpedig Bus utolsó másodperces messzeségből elengedett triplájára. Gratulálok csapatomnak a rájátszást jelentő harmadik pozíció megszerzéséhez. Mindent meg fogunk tenni a döntőbe jutásért vívott párharcban is.

Oláh Zoltán (Nyíregyháza): Gratulálok a csapatomnak, igazi küzdős mérkőzés volt. Tudtuk, hogy ennek a meccsnek már nincs igazi tétje, a Miskolc már megszerezte a 3. helyet, mi pedig az első helyet. Igazából egy jóízű mérkőzést játszottunk, ahol végül mi jöttünk ki jobban.