Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A pocsék dobóforma okozta vesztünket!

A hazaiak mindent egy lapra feltéve kiharcolták a harmadik mérkőzést.

Bonyhádi KSE – MEAFC-Miskolc 86-78 (24-18, 17-16, 30-24, 15-20) 
NB I/B Piros-csoport, play-out, 2. mérkőzés, Bonyhád, 50 néző
Vezette: Radnóti Miklós, Horváth Alajos, Földesi Ádám.

Bonyhádi KSE: Somogyfoki P. (8/3), Baki (3), Pupp (12/3), Kis (3), Tömösváry (17/6). Csere: Somogyfoki Sz. (16/3), Dorogi (9/9), Gébert (8/6), Csobán (5), Jakab (3/3), Ugrinic (2). Edző: Morgen Frigyes.

MEAFC-Miskolc: Takács (10/3), Tóth (7), Szanyi, Thornton (16/3), Béres (8). Csere: Lippai (21), Szögi (10/3), Kopasz (4), Gonda (2), Orliczki M., Asszú, Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

Kedden este Bonyhádon került sor az idei play-out második mérkőzésének megrendezésére. A MEAFC-Miskolc gárdája az első mérkőzésen aratott magabiztos hazai győzelmet követően bizakodó hangulatban várhatta a második felvonást, ahol egy esetleges miskolci győzelem biztos bennmaradást ért volna. Ennek szellemében koncentráltan kezdtek a vendégek és az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, azonban a hazaiak a mérkőzés tétjének megfelelő keménységgel és elszántsággal dolgoztak, szívósan tapadtak, majd elsősorban Tömösváry és a Somogyfoki testvérek jó egyéni teljesítményével a negyed végére átvették a vezetést (24-18).

A második negyedben a hazaiak részéről mindig akadt valaki, aki egy-egy extrával tudott lökni a szekerükön, jó hatékonysággal tüzeltek a hárompontos vonalon túlról, míg vendégoldalon szembetűnő volt a dobók indiszponáltsága és pontatlansága, aminek eredménye az első félidőben mindössze 1 sikeres miskolci tripla lett 10 kísérletből és csak Lippai ponterős játékának köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség (41-34).

A harmadik negyedben a hazai játékosok egymást múltak felül, míg a vendégjátékosok továbbra sem találták dobóformájukat, így a negyed közepére közel 20 pontosra hízott a különbség. Ekkor hosszú hajrát nyitott a MEAFC, s a negyed végére 10 pont közelébe zárkóztak (71-58).

A negyedik negyedben szemmel láthatóan fáradó hazaiak mellett látótávolságon belül kerültek a miskolciak, esély nyílt volna a szoros végjátékra, ám rossz döntéseket hoztak a vendégek, és ezen az estén nem akadt senki, aki a kiélezett helyzetben pontosan célzott volna, így a döntés a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre marad (86-78).

A mérkőzés összképe alapján a hazaiak győzelme megérdemelt, ám már soha nem fog kiderülni, mi lett volna, ha vendégoldalon a 31 triplakísérletből nem csupán 3 ér célba.

Morgen Frigyes (Bonyhád): Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen energiával és ilyen mentalitással játszottak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 22 eladott labdánk volt és így is tudtunk nyerni, ez azt tükrözik, hogy a támadójátékunk igencsak egy ámokfutáshoz hasonlított, viszont védekezésben mindenféleképpen előre léptünk mind agresszivitásban, mind kommunikációban, ennek köszönhető és a nagy szívüknek, hogy a mai napon sikerült győzni. Igyekszünk pénteken is egy jó mérkőzést játszani a Miskolccal, és meglátjuk, hogy mi sül ki belőle, biztos, hogy nem feltett kézzel fogunk érkezni.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a Bonyhádnak, várható volt, hogy hazai pályán nagyon-nagyon szívni fogják magukat, jól is játszottak, mi pedig nem találtuk az igazi ritmust védekezésben, és botrányosan rosszul dobtunk távolról. Hiába lett a vége szorosabb, egy ilyen csapat ellen idegenben ez túl nagy előny volt, nem is tudtunk fordítani. Hogy valami jót is mondhassak, Puha Jenő barátom kislánya, Fanni nagyon aranyos, és nagyon cuki a nyuszis pulcsija. Természetes, hogy pénteken az égvilágon mindent meg fogunk tenni, hogy mi nyerjük a párharcot.