Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A vártnál is magabiztosabban győzött a csapat!

Igazi értékmérő, hogy heten is elérték a tíz dobott pontot a negyeddöntő első felvonásán.

Miskolci Egyetem – BME-MAFC 102-46 (30-14, 19-10, 30-13, 23-9)

Fiú Egyetemi Bajnokság rájátszás, negyeddöntő 1. mérkőzés.

Miskolc, Körcsarnok, 110 néző.

Vezette: Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Takács (13), Szanyi (10/6), Tóth (18), Kopasz (12/3), Lippai (14). Csere: Piukovics (17/6), Gonda (14/6), Orliczki B. (2), Orliczki Már. (2), Szőke. Edző: Drahos Gábor.

BME-MAFC: Tálos (3/3), Fehér (8), Schaul (9/3), Csepregi (4), Fekete (5). Csere: Tóth (10), Lukács (4), Koflanovics (3), Velenyák. Edző: Tiba Klára.

A legutóbbi kiírás arany és bronzérmes csapatainak „utódai” találkoztak Borsodban, ahol a bajnoki címvédő Miskolc villámgyorsan szándéknyilatkozatot tett a végeredményre vonatkozóan. Nagyobb sebességgel és keményebb védekezésükkel folyamatosan őrölték fel az Andrássy nélkül érkező fővárosiakat, így a különbség a lefújás pillanatáig folyamatosan nőni tudott. Szanyi triplájával a 100 pontot is átlépte a házigazda, akik így – a keddi visszavágótól függően ugyan, de – karnyújtásnyira kerültek az elődöntőbe jutástól.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Az első három percet leszámítva a mérkőzés tétjének megfelelő odafigyeléssel és alázattal harcolt a csapat. Nagy sebességet tudtunk diktálni, így folyamatosan tudtuk növelni a különbséget. Gratulálok a csapatomnak, mert 1-2 buta hibától eltekintve úgy dolgoztak, ahogy vártam. Hasonló koncentrációval készülünk a visszavágóra, hogy siker esetén hasonló koncentrációval készülhessünk a folytatásra is.

Tiba Klára (BME-MAFC): A miskolciak jóval összeszedettebbek voltak, mint mi, csapatként is jobban működtek. Sajnos mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, ezzel valószínűleg kiejtettük magunkat és elvesztettük a továbbjutás lehetőségét. Otthon igyekszünk még egyszer szépen helytállni, köszönöm a srácoknak az egész éves munkát, becsülettel végig küzdöttek!