Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Zsinórban harmadik alkalommal jutott döntőbe a Miskolci Egyetem kosárcsapata!

Kettős győzelemmel búcsúztattuk a tavalyi bronzérmest.

Az ötvenhat pontos hazai győzelem után (102-46) reálisan nézve is formaságnak tűnhetett a bajnoki negyeddöntő visszavágója. A címvédő Miskolc azonban a fővárosban is győzelemre játszott, és sűrűn forgatott csapata a második felvonást is sikerrel zárta. A kevés pontot hozó találkozón így a Miskolci Egyetem – kettős győzelemmel – biztosította be az országos döntőn való részvételét.

BME-MAFC – Miskolci Egyetem 52-61 (10-15, 14-19, 13-12, 15-15)

Fiú Egyetemi Bajnokság negyeddöntő 2. mérkőzés. Budapest, Tüske csarnok.

Vezette: Goda László, Horváth Csongor.

Bme-Mafc: Schaul (6), Fehér (17/6), Lukács (6), Fekete (9), Tóth (3). Csere: Tálos (8/3), Velenyák (3/3), Svéda, Csepregi. Edző: Tiba Klára.

MEAFC: Takács D. (14/6), Tóth (10), Szanyi (4), Kopasz (2), Lippai (8). Csere: Gonda (11/3), Orliczki Már. (7/3), Takács Zs. (7), Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): A nagy arányú hazai győzelem után is komoly odafigyelést kértem a fiúktól. Mivel én már láttam a Bosszúállók és a Trónok Harca legújabb részeit, ezért játékosaim koncentrációja az esetleges spoiler veszély miatt végig a megfelelő szinten működött. Gratulálok a fiúknak, hiszen nagyon nagy dolog, hogy egymást követő harmadik évben sikerült bejutnunk a legjobb 4 csapat közé. Két hét múlva a debreceni rendezésű fináléban is igyekszünk majd minden tőlünk telhetőt megtenni a sikeres szereplésért.