Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Két nappal a döntő előtt egyenlített a MEAFC!

Három negyednyi remek védekezéssel győztek Takácsék.

MEAFC-Miskolc- MTK Törökbálint 78-63 (23-23, 23-13, 20-11, 12-16)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9-12-helyért, 2.mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 100 néző.

Vezette: Gaál István, Domán István, Lövei László.

MEAFC: Takács D. (12/3), Tóth B. (7/3), Kopasz (2), Thornton (18/15), Orliczki B. Csere: Lippai (14), Szanyi (10/6), Gonda (6/6), Béres (5), Asszú (2), Takács Zs. (2), Orliczki Mát. Edző: Drahos Gábor.

MTK: Jakab, Juhász (2), Vámos (14/9), Nagy (11/3), Czakó (12). Csere: Horváth (13/9), Bagi (10/3), Berneczei (3/3), Bognár, Dobos. Edző: Bódi Ferenc.

Az odavágón leszűrt tapasztalatokból építkezett volna a Miskolc, ám a védekezés nem igen akart összeállni. A pontgazdag első negyed során mintha hiányzott volna a kellő tűz a hazaiakból, így hiába érkezett egyik motorja, Bihari nélkül, mégis egállal – és 5/5 triplával – nyitott és zárt az MTK (23-23).

A folytatásban területvédekezésre váltott a MEAFC, amivel a sebesség és a lendület is megérkezett a Körcsarnokba. Szanyi villámgyors megmozdulásaival megugrott a különbség is, ami egy utolsó pillanatos fővárosi kosár ellenére is kerek tíz maradt (48-38).

A második félidőben Thornton kosaraival folytatódott a hazai előny növelése, a vendégek pedig továbbra sem találták a megfelelő ellenszert. Lippai jól mozgott odabent, így a negyed végére már el is dőlt a találkozó (68-49).

A végjátékban sem volt bosszúálló típus az MTK, így mondhatni nyugodtan csordogált a záró szakasz. A találkozót megérdemelten nyerte a három negyed alatt csupán 40 pontot engedélyező MEAFC-Miskolc csapata, így a párharc állás 1-1.

Folytatás szombaton Törökbálinton.

Szép volt, Fiúk!

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Az elsődleges célt elértük, kiegyenlítettük a párharcot. Gyakoroltunk ezt is, azt is, sokszor csak néztünk mozgás helyett, de ebben a szakaszban is biztos vagyok benne, hogy valami a hasznunkra fog válni. A holnaputáni mérkőzésen nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretjük a kihívásokat.

Bódi Ferenc (MTK Törökbálint): Az első negyed kivételével – ami úgy gondolom, hogy egészen jól sikerült – egy nagyon erőtlen és gyenge kosárlabdát mutattunk be itt a miskolci agresszivitás ellen. Azt gondolom, hogy így kell a mai kosárlabdában pályára lépni, mi a mai napon nem tudtunk megismételni azt az agresszivitást, ami az első mérkőzésünkön volt. Ezzel együtt van még egy meccs szombaton, igyekszünk javítani a hibákat és a javunkra fordítani a párharcot.