Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Megmutatta a csapat, hogy idegenben is tud nyerni!

A miskolciak Thornton nélkül is megnyerték a párharcot, így ők játszhatnak a 9. helyért.

MTK Törökbálint – MEAFC-Miskolc 68-82 (12-21, 20-17, 25-21, 11-23)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9-12.helyért, 3. mérkőzés.

Törökbálint, 100 néző.

Vezette: Gelencsér György, Reisz Péter, Kruk Melinda.

MTK: Jakab (6), Horváth (4/3), Vámos (10/6), Bihari (19/3), Czakó (5). Csere: Bognár (10/6), Nagy (9), Bagi (5/3), Berneczei, Dobos, Baross. Edző: Bódi Ferenc.

MEAFC: Takács D. (10), Szanyi (17/15), Tóth (20/9), Thornton (7/3), Béres (8). Csere: Kopasz (10/3), Lippai (8), Takács Zs. (2), Orliczki Már., Orliczki Mát., Gonda. Edző: Drahos Gábor.

Agresszíven és eredményesen kezdett a Miskolc, szerzett labdák, majd Thornton zsákolása után így gyorsan ki is kérte első idejét a hazai csapat (0-9). A folytatásban sem lankadt a vendégek figyelme, s bár – az aktív játéktól ezzel a mérkőzéssel búcsúzó kiváló harcos – Bihari többször is eredményes volt, a Szanyi tripláival átszőtt nyitányt egyértelműen a MEAFC érdemelte meg (12-21).

Gyorsan területvédekezésre váltott a házigazda, amit a vendégek nem megfelelően támadtak, így kicsit faragni tudott félidőig az MTK (32-38).

A harmadik negyed elején a vendégek amerikai játékosán a sokadik szabálytalanságot követték el büntetlenül, ám végül mégis ő kapott véleményes módon technikai hibát. Mivel korábban már sportszerűtlen faultot is ítéltek ellene, így Thornton számára idő előtt véget ért a találkozó.  Hamarosan két büntetővel kiegyenlített, majd egy sarki hármassal meglépett az MTK (52-55), ám a miskolciakat roppant mód összekovácsolta a korábbi történés, és Kopasz villanásaival azonnal fordítottak (57-59).

Az utolsó negyedben a végig remekül játszó Tóth két demoralizáló triplát is dobott, de a feléledő Takács is fontos támadásokat vezetett. A MEAFC csapatként együtt lélegezve percről-percre fokozatosan rázta le magáról ellenfelét. A jó védekezések után pedig ekkor már a büntetőket is értékesítette a borsodi gárda, így magabiztos és megérdemelt sikert aratott a Törökbálint otthonában (68-82).

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a játékosaimnak, mert érezni lehetett rajtuk, hogy ma nagyon akarják a sikert. Külön pirospont is jár mindenkinek, hiszen Austin kiválása után egy emberként álltak a hajó élére és végezték el a közös munkát. E mellett szívből gratulálok az ellenfél búcsúzó játékosának, Bihari Máténak is eddigi pályafutásához. Ő az a típusú kosárlabdázó, akinek alázatos hozzáállása, küzdőszelleme és akaratereje példaértékű, aki előtt korábbi ellenfélként is megemeltem a kalapomat és kívánom, hogy minél több kosaras vigye tovább az ő szellemiségét.