Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Bronzérem az Országos Mini Kupán!

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg Budapesten az Országos Mini Kupa (OMK) 2019-es tornáját. A tornán 17 csapat képviseltette magát, egyesületünk első ízben vett részt rajta.

A D jelű csoportba kerültünk a Sülysáp és a DSE Röplabda Akadémia 2. számú csapatával egyetemben. Az első mérkőzésünket a Sülysáp egyesülete ellen játszottunk. Játékosaink magabiztos játékkal 2:0 arányban hozták ezt a mérkőzést. A második mérkőzésen a DSE csapata ellen is jó nyitásainknak és ügyes támadásainknak köszönhetően az ellenfél felé kerekedtünk. Ezt a mérkőzést is 2:0 arányban nyerte csapatunk. Így már biztossá vált, hogy az első hat hely valamelyikén fog csapatunk végezni.

A következő etapban a VRC Kazincbarcika és a RAÖK Kaposvár csapataival kerültünk össze. A VRC Kazincbarcika elleni mérkőzés igazán felfokozott hangulatú volt. Minkét csapat mindent megtett a győzelemért a jelenlévők szép támadásoknak, mentéseknek lehettek szemtanúi. Az első felvonást csapatunk nyerte meg míg a második szettet a barcikaiak. Így következhetett a harmadik felvonás, ami 15 pontig tartott. A csapatok itt is nagyot küzdöttek egymással. Csapatunk már 14:10-re is vezetett a de az ifjonc barcikai legénység nem adta fel és 14:14-re módosította az állást. Ezekben a percekben nélkülözhetett volt a lelkes szurkolói táborunk így sikerült 16:14 arányban megnyerni a szettet és ezzel a mérkőzést is. Egy ízig vérig megyei rangadót láthattak a kilátogató nézők.

A Kaposvári elleni mérkőzésnek az volt a tétje, hogy ha nyerünk a döntőbe kerülünk, ha pedig veszítünk és a Kaposvár megveri a VRCK-t akkor a 3-4. helyért játszunk. A somogyi csapat elleni mérkőzésünkről elmondható, hogy játékosaink ekkorra már mind fejben mind fizikálisan elfáradtak. Így a játékunk pontatlanabb lett ennek a következtében a Kaposvár 2:0 arányban legyőzte csapatunkat.  Így nem volt más hátra, mint azért szorítani, hogy a somogyi klub megverje a Vegyészt. Egy igazán izgalmas és fordulatos mérkőzésen a Kaposvár 2:1 arányban győzedelmeskedett így ők a döntőbe kerültek, mi pedig játszathattunk bronzéremért.

A bronzcsatában az Ikrény egyesülete ellen mérkőztünk. Játékosaink egymás segítve, buzdítva végig minden utolsó megmaradt energiájukat felhasználták ezen a mérkőzésen. Mindvégig érezhető és látható volt, hogy csapatunk jobban akarja ezt a győzelmet, mint az ellenfél. Ennek megfelelően irányítottuk is a mérkőzést. Egy nagyon izgalmas és küzdelmes mérkőzésen sikerült 2:0 arányba felülkerekedni az Ikrény gárdája ellen.

Így első OMK versenyünkről bronzéremmel térhettünk haza! Továbbá különdíjban részesült Bónis Balázs játékosunk!

Az egész tornáról (de az egész idényről is) elmondható, hogy minden elvárásunkat felül múlták a srácok az elért eredményekkel. Azon felül, hogy minden egyes edzésen és mérkőzésen igyekeznek 100%-ot nyújtani és az edzői utasításokat betartani, egymás is segíti és buzdítják végig egy-egy mérkőzés során.  A pályán és azon kívül is egy igazán egységes és szerethető csapat képét mutatják.

Ezúton köszönjük a gyerekek szüleinek az egész idényben a segítséget és a sok szurkolást!

A 2019-es Országos Mini Kupa 3. helyezett csapat névsora:

Bendik Kristóf, Bálint Kristóf Mátyás, Bónis Balázs, Fábián Kristóf, Lukács Bence, Gulyás Bence, Fülöp Vendel, Jakó Kevin, Jakó Noel, Farkas Konrád, Bojtos Marcell, Steffel Alexander, Kis Gergő.

Edzők: Bejcziné Nagy Éva, Varga László, Barócsi Ákos