Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A miskolciak centerjátéka döntött Budafokon!

Tizenöt pontos hátrányt ledolgozva győzött a roppant egységes teljesítményt nyújtó MEAFC-Miskolc gárdája.

Budafok – MEAFC-Miskolc 71-79 (29-14, 13-20, 14-21, 15-24)
NB I/B Piros csoport, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés.
Budafok, 50 néző.
Vezette: Balogh Gyula, Surányi Gábor, Kéri István.

Budafok: Kiss (5), Jilling (13/12), Lados (12), Varga (10), Horváth (14). Csere: Siklós (8), Puszta (7/3), Nagy (2), Fehér. Edző: Károly Máté.
MEAFC: Takács (7/6), Tóth (14), Gonda (10/3), Szanyi (2), Béres (15). Csere: Lippai (29), Orliczki B. (2), Orliczki Már,, Orliczki Mát,, Gadus, Marton. Edző: Drahos Gábor.

Alacsonyabb szerkezettel sem kezdett rosszul a vendég oldal, ám a kellő keménység ekkor még hiányzott a védekezésből. A budafokiak igazából nagyobb ellenállás nélkül jutottak tetemes előnyhöz, hiszen a támadási oldalon is végig akadozott a miskolci szekér (29-14).
Béres és Lippai egyre határozottabban figyelte a fogást az ellenfél védekezésén, és zóna védekezés ellen is remekül keresték egymást, így ébredni látszott a borsodi csapat. A negyed során az addig kiválóan teljesítő Lados sajnálatos kiválását követően picit lassult a Budafok, ám a negyed végi büntetőkkel még megtartották előnyüket (42-34).
Az addig kicsit visszafogottabb Takács lendületes játékkal lepte meg a második félidőt, így a továbbra is remeklő Béres-Lippai duó nem csak hátul dominált,de elöl is fontos pontokat szerzett. A lepattanóért nagyot küzdő miskolciak – köztük az életük első NB I-es meccsén pályára lépő Gadussal és Martonnal – több villámgyors támadást vezetve a negyed végére kis híján kiegyenlítettek (56-55).
Hiába zuhanyozott idejekorán két szabálytalansága miatt Béres, az ő rutinját is gond nélkül átmentette a pályára a csapat. Orliczki Bence nagyot küzdött a hazai magasakkal, Szanyi pedig ezúttal nem a triplákkal, hanem roppant hasznos munkájával és kilenc lepattanójával stabilizálta a miskolci játékot. Tóth zsákolása és ziccerei mellett Takács már a látványra is odafigyelt, és Lippainak adott szépségdíjas láb alatti gólpasszt. A vendégek nagyot küzdöttek, és eltekintve a nyitánytól, a folytatásban mutatott játékot nézve még a 18%-os triplamutatójuk ellenére is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést (71-79).
A két nyert mérkőzésig tartó párharc következő felvonása héfőn 17:30-kor kezdődik Miskolcon.

Drahos Gábor, vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak, mert végig együtt éltek a játékkal, és a rossz kezdés ellenére percről percre egyre jobban hittek a sikerben. Szép munkát végeztek, az biztos. Örülök még, hogy két újabb miskolci fiatal tudott bemutatkozni a felnőttek között, annak pedig még jobban, hogy mindezt fegyelmezetten, koncentrálva és a közösséghez tartozóan tették. Ez most még nyilván nem az ő szintjük, de belépőként ilyen alázattal és hasznosan kell törekedni a hat illetve egy percre kapott feladat elvégzésére. Hétfőn az utolsó hazai meccsünket vívjuk a Körcsarnokban. Igyekszünk ott is mindent megtenni a győzelemért és a csapatban a szezon során végig bízó szurkolóinkért!