Egyéb Hírek

Tenisz

Szakosztályvezető: Tigyi József

Telefon: +36 70 360-2874

Email: tigyi@meafc.hu

SZAKOSZTÁLY TOBORZÁS

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club Tenisz szakosztálya jelenleg OB III-as csapatot működtet. Olyan egyéni és csapatjátékosok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek versenyzői múlttal.

Érdeklődni lehet személyesen a Miskolci Egyetem Tenisz Klubházában (hétfő – péntek 10:00-14:00 között), valamint telefonon Tigyi Józsefnél (70/360-2874).

SZAKOSZTÁLY BEMUTATKOZÁS

1983-ban a szabadtéri teniszpályák elkészültével megalakult a MEAFC teniszszakosztálya Dr. Nagy Jenő, Dr. Mészáros Zoltán és Vucskó Sándor közreműködésével. A szakosztály első elnöke Dr. Debreczeni Elemér volt. A csapat 1983-1990-ig az OBIII-ban, 1990-1993-ig az OBII-ben, 1993-2001-ig az OBI-ben játszott. A 2001. évi bajnokság sporttörténeti sikert hozott teniszezőinknek, a csapat az OBI-es bajnokságot megnyerve bejutott a Profi Ligába. Jelenleg játékosaink az OBII-ben versenyeznek.

Ami pedig a jelent illeti: a 2015-ös versenyszezonban az OB III-as csapatbajnokság „E” csoportjába kerültünk besorolásra. Együttesünk mind tavasszal, mind pedig ősszel magabiztosan vette az akadályokat, és oda-vissza, meggyőző fölénnyel győzte le riválisait, ezáltal veretlenül lett csoportelső. Ennek köszönhetően osztályozót játszhatott az OB II-be kerülésért. A szezon legfontosabb mérkőzésén, drámai küzdelmek után sajnos 5:4-es vereséget szenvedtünk a Gödöllő csapatától, így a pályán nem sikerült kiharcolnunk a magasabb osztályban való szereplés jogát. Azonban, köszönhetően a szoros eredménynek (legjobb nem feljutó együttes), és egy csapat visszalépésének, a MEAFC mégis lehetőséget kapott, hogy a 2016-os szezonban az OB II-ben szerepelhessen, ezzel elérve előző évi célkitűzését.