Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Kozák-testvérek mostantól a MEAFC-ot erősítik!

A debreceni nevelésű kosárlabdázók Miskolcon fejlődhetnek tovább.

Kozák Márton és Kozák Bertalan személyében két roppant motivált ifjú kosárlabdázó csatlakozott a MEAFC-Miskolc alakulóban lévő jövő évi keretéhez.

A debreceni játékosok igazán sikeres szezont hagytak maguk mögött, hisz a DEAC színeiben nem csak az U-20-as döntőn, de a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban is megszerezték az ezüstérmet. Az idősebb fivér, az 1998-as születésű Márton ezen felül tagja volt a Debrecen NB I/A csoportos csapatának is, amelyik idén a Magyar Kupában a bronzéremig jutott.

Bár mindketten alapembernek számítottak az NB I/B Zöld csoportjának 8. helyén végző csapatukban, a testvérpár az újabb kihívást keresve végül Miskolcra igazolt.

„Azért döntöttem a MEAFC mellett, mert egy nagyon szimpatikus, fiatalos és agresszív csapatot ismertem meg bennük a korábbiakban, és úgy gondolom, hogy nagyon sokat tudnak majd segíteni a fejlődésemben.” – foglalta össze az 1-es és 2-es poszton „A” csoportos tapasztalattal is rendelkező Kozák Márton döntésének hátterét.

Az 1999-es születésű, leginkább 2-es és 3-as poszton bevethető Kozák Bertalan is közel hasonló véleményt formált:

„Szerettem volna a Zöld csoport után kipróbálni magam egy erősebb bajnokságban is, és biztos vagyok abban, hogy a Miskolc tagjaként a Piros csoportban én is sokat tudok majd fejlődni”.

A MEAFC-Miskolc családjához a nyári felkészülés elején csatlakozó Kozák-testvérek tanulmányaikat is a Miskolci Egyetemen folytatják, így Drahos Gábor vezetőedző nem csupán az NB I-es csapatnál, de a MEFOB gárda soraiban is számíthat majd rájuk a jövőben.