Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Bíztatóan formálódik a MEAFC-Miskolc kosárlabda csapata!

A kiváló amerikai játékos, Austin Thornton is visszatér Miskolcra.

A nyári időszakban sem állt meg a munka a MEAFC-Miskolc kosárlabdázóinak háza táján. Az Egyetemi Körcsarnokban nem csupán a gyerekek nyári tábora pörög hatalmas létszámmal, hanem az NB I-es csapatánál is javában folyik a 2019/2020-as keret kialakítása. Egy hónappal a felkészülés kezdete előtt dr. Fazekas Csaba, a kosárlabdázók szakosztályvezetője engedett bepillantást a miskolci gárda jelenlegi kulisszái mögé.

„Az NB I/B Piros csoportjában a kilencedik helyen zártunk, az Egyetemi Bajnokságban pedig bronzérmet szereztünk az elmúlt szezonban. Alapvető terv, hogy a tavaly megmérettetett játékosok alkotta fiatal keretre építenénk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a megszerzett tapasztalattal felvértezve idén már stabilabban és eredményesebben tudnak majd szerepelni.

Drahos Gábor vezetőedző a tavalyi alapemberek közül bizonyosan számíthat jövőre is Takács Dániel, Homoki Donát, Tóth Bence, Béres Dávid, Lippai Szabolcs és a visszatérő amerikai légiós, Austin Thornton játékára. Ehhez a névsorhoz csatlakozik majd augusztus elején a Debrecenből érkező Kozák Márton és Kozák Bertalan.

A javarészt saját utánpótlásunkból kikerülő leendő egyetemistáinkkal és középiskolásainkkal folyamatosan egyeztetek a közös folytatás lehetőségéről, amit esetükben befolyásol a sikeres egyetemi felvételijük, illetve a tény, hogy az érettségi évében ki hogyan tervezi a sport és tanulás összehangolását.

Saját nevelésű játékosunk, Galló Márk helyzete különlegesebb, hiszen két éve történt sérülése óta csak pár mérkőzés erejéig tudott visszatérni, ám azóta sem egészséges. A klub ettől függetlenül végig mögötte állt és kitartott mellette, természetesen a továbbiakban is számítunk rá és hiszünk abban, hogy fog ő még örömet okozni a MEAFC szurkolóknak.

A távozási oldalon Orliczki Bence a több játéklehetőség reményében egy osztállyal lejjebb, a Zöld csoportos Tiszaújvárosban folytatja. Rá a MEFOB gárdánkban természetesen továbbra is számítunk.

Tóth Viktor a szezon eleji sajnálatos sérülése után, bár mindent megtett a visszatérésért, egy januári rossz mozdulat miatt ez nem sikerült neki. Ezt, valamint az egyéb feladataiból adódó nagyfokú leterheltséget figyelembe véve, vele a keret kialakításakor nem tudunk számolni.

Kopasz Márton a jövő évre tervezett rotációban hátrébb szorult volna, így három Miskolcon töltött szezon után távozik, és vélhetően a fővárosban folytathatja pályafutását.

Szepesi Szabolcs sérülését követően már a civil szférában tervezi a jövőjét.

Brugós Olivér idén is munka mellett vállalta a szereplést, most pedig egy új munkaajánlat más városba szólította, így távozik a csapattól.

Szanyi Róbertre számítottunk volna a következő szezonban is, ám a játékos hosszas gondolkodás után sem fogadta el ajánlatunkat, így távozik.

A roppant tehetséges, 16 éves Takács Zsolt esetében családi okok miatt – egy váratlan munkalehetőség miatt az ország másik végébe költöznek – előreláthatólag nem tudjuk folytatni a megkezdett közös munkát.

Ezen konkrétumok mellett van pár jelenleg még függőben lévő tárgyalásunk, amelyek végére amennyiben és amikor pont kerül, úgy azonnal tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.” – zárta részletes tájékoztatását a miskolciak szakosztályvezetője.