Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Budafokot is legyőzte a miskolci egység!

Újabb magabiztos MEAFC győzelemnek tapsolhatott a borsodi közönség.

A Thornton, Thornton, Thornton, Béres, Béres, Béres pontszerzési monotóniát Takács triplája törte meg a hatodik percben (16-9). A vendégek időkérésük után eszméltek is hat egységgel, ám a nyitány béli nagy adok-kapok továbbra is folytatódott. Lados eredményesen száguldozott, a hazaiaknál Sándor pedig kintről volt eredményes. Kozák Márton villámgyors betöréseiből 5 pontot hozott a MEAFC konyhájára, majd Fehér nagyszerűen kiforgatott hármassal lezárta a negyedet (26-25).

Kovács kosarát követően Béres gyömöszölt be döntetlenért egy támadó lepattanót, majd 8-0-s szakaszt robogott a Miskolc. Lippai és Kozák B. után Takács büntetőzött, majd a mérkőzés talán legszebb támadását követően – Homoki-Kozák B.-Thornton-Takács-Kozák B. útvonal mentén született kosár okán – időt kért a Budafok (36-28).

Zónavédekezésre váltott a fővárosi gárda, ám Kozák M. a sarokból, Lippai pedig kétszer is középről talált be ellenszer gyanánt. A zárásban Lados szép hármasára az öt perc alatt is 10 pontig jutó Kozák Márton válaszolt ziccerből (47-39).

Picit kapkodva és két kihagyott büntetővel kezdett a MEAFC, ám Thornton szlalomja ismét elindította a miskolci hajót. A mezőnysor fonalat kapott, hiszen mind Takács, mind Kozák M. duplán volt eredményes. A budafoki pontfelelős Kovács szerzett gól jó plusz egyes találatot, aztán jött egy újabb 8-0-s miskolci roham (65-48). A dupla-duplával záró (21 pont, 15 lepattanó) Thornton tett arról, hogy ne mindig budafoki triplát jelezzen a negyed végi dudaszó, így messziről elengedett hihetetlen kosarával vonalhatott le két perces pihenőjére a miskolci alakulat (68-50).

Puszta egyéni kosárral indított, majd Thornton és Kozák B. villámgyors hármasai nyitottak meg egy olyan 13-0-s etapot, ahonnan már nem volt visszaút a Budafok számára. A négy gólpasszig jutó Lippai ez idő tájt – talán önmagát is meglepve – a környék összes fehér mezben lévő Kozákját üresen találta, majd maga is újból feliratkozott a pontszerzők közé. Az utolsó öt percre egy híján harminc pontos hazai előnyről fordultak rá a felek, így a végjáték már inkább a gyakorlásról szólt. Thornton vastaps közepette hagyta el a pályát, így a mérkőzést a Pap-Sándor-Gadus-Asszú-Lippai sorral zárta a MEAFC. Kovács pontjaival ugyan közelebb férkőzött a Budafok, ám a tényen ez már nem változtatott, a közönség pedig hatalmas vastapssal jutalmazta a csapat teljesítményét, s joggal zúgott a „Szép volt, Fiúk” (95-72).

A MEAFC-Miskolc megérdemelten győzött, így újabb sikerrel a tarsolyában várhatja a jövő heti hazai fellépését. 

Pénteken a tavalyi bronzérmes, idén is feljutást tervező MAFC gárdája érkezik a Körcsarnokba.

Szép volt, Fiúk!

MEAFC-Miskolc – Budafok 95-72 (26-25, 21-14, 21-11, 27-22)

NB I/B Piros csoport 2. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Rácz Zsolt, Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Takács (9/3), Kozák B. (15/3), Thornton (21/9), Homoki (6), Béres (8). Csere: Kozák M. (19/6), Lippai (12), Sándor (5/3), Gadus, Asszú, Pap. Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Puszta (11/3), Lados (17/3), Kovács (23/9), Fehér (3/3), Varga (6). Csere: Mészáros (7), Horváth (3), Jilling (2), Dormán, Tóth, Nagy. Edző: Károly Máté.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Tiszteletre méltó emberek alkotta játékoskeret mellett, nem mellesleg kiváló csapat a Budafok, amit az eredményei és az edzőjének a személye is jelez. Ezért nem szerettünk volna abba a hibába esni, hogy az első forduló győzelme után bármi mást gondoljunk, minthogy kőkeményen kell megdolgoznunk ezért a sikerért. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása, örülök, hogy mindenki megtalálta a boldogság forrását a mérkőzésen belül is. Külön öröm Lippai gólpassza, amiből nem is egy volt. Sok sikert kívánok Károly Máté barátomnak és még több további sikert saját játékosaimnak.


Károly Máté (Budafok): Védekezésben semmit nem sikerült megvalósítanunk, így borítékolható volt az, hogy hazai pályán megver minket a Miskolc. Gratulálunk nekik, készülünk a következő mérkőzésre.