Röplabda szakosztály,  Röplabda U17

A fő cél a rutin megszerzése

A 2019/2020-as idényben első ízben indítottunk U17-es korosztályban csapatot. Ebben a korosztályban nem is az eredmény a fontos, hanem a mérkőzések hangulatainak megszokása a rutin megszerzése.

2019.09.29-én hazai környezetben mutatkozhattak be a fiaink. A Bzek László Országos Serdulő bajnokság A2-es jelű csoportjába. Ahol többek a közt a VRC Kazincbarcika, Szolnok és az Újfehértói SK is szerepel. 

Az első mérkőzésen rögtön a barcikai fiatalokkal kerültek szembe játékosaink. A vendégek rutinosabb játékosokból álltak, mint mi. Azonban így is méltó ellenfelei voltunk Vegyésznek. Szoros szettekben 3:0 arányban maradtunk alul. 

A második mérkőzésen a Szolnok következet. Itt már jobban kijött, hogy a vendég gárda össze szokottabb és erősebb játék erőt képviselt. Valamint csapatunk játékosai bátortalanabban is játszottak. Így ezt a mérkőzés is 3:0 arányban elvesztettük. 

A nap utolsó mérkőzésén az Újfehértó következet. Az első szettet magabiztos játékkal 25:15 arányban hozta csapatunk. A második felvonásban egy nagyon szoros küzdelem szemtanúi lehettek a nézők, amely során 26:24 arányban maradtunk alul. Az utolsó szettben (ne felejtsük el ebben a korosztályban csak 3 játszmát játszanak a csapatok) is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a jobban koncentráló kevesebbet hibázó vendégek végül behúzták ezt a játszmás és vele a mérkőzést is. 

Veresné Gáspár Éva nyilatkozata a tornáról: 

Első mérkőzés Kazincbarcika csapata ellen: 3:0 vereséggel végződött. Kezdeti állásrendi bizonytalanság és az ellenfél 6 pontos vezetése után sikerült felvenni a csapatnak a ritmust, a harmadik szettben megszorongattuk ellenfelünket, 23 pontot tudtunk ellenük szerezni.

A második mérkőzés a Szolnok csapata ellen, szintén 3:0-ás vereséggel végződött. Ez esetben jóval nagyobb technikai, erőnléti különbség mutatkozott a két csapat között. Összesen 31 pontot gyűjtöttünk ellenük.

A harmadik mérkőzést Újfehértó ellen egy sima első szett után 2:1-es vereséggel zártuk. Sok egyéni hiba, erőnléti hiányosságok és mentális gyengeség miatt vesztettük el ezt a mérkőzést.

A vereségek okai: alapérintésekkel is problémái vannak a játékosoknak, center ütések nem voltak, 2-es 4-es ütők sikertelenek voltak, a nyitásfogadások pontatlanok.

Nagyon nagy a hátrányunk mind technikai-taktikai tudás, mind az erőnlét tekintetében!

Buzek László U17 férfi Országos Serdülő Bajnokság

VRCK I. – MEAFC-Miskolc  3:0

MEAFC-Miskolc – Szolnoki Sportcentrum ’A’  0:3

Újfehértói SK – MEAFC-Miskolc 2:1

MEAFC-Miskolc U17: Sztupjár Kristóf, Feke Balázs, Lénárt László, Kruzseczky Csaba, Kocsis Szilveszter, Buri György, Szabó Péter Gergő, Takács Zoltán, Nagy Levente, Pohodzik Armand, Lieszkovszky Balázs, Dócs Patrik

Edző: Veresné Gáspár Éva