Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Kezdődik az idei Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság!

A Miskolci Egyetem csapata negyedszerre is döntőbe jutna!

A Miskolci Egyetem kosárlabdázói az elmúlt három szezonban két bronz és egy aranyérmet szereztek a bajnokságban. NB I-es csapatunk mellett az egyetemi gárdát is irányító Drahos Gábor vezetőedző a tavalyihoz képest jelentősen átalakult kerettel vághat majd neki immáron hatodik MEFOB szezonjának

Ha MEFOB rajt, akkor Debreceni Medikus?

Harmadik éve kezdjük ellenük a szezont, ami akár jó előjelként is felfogható. Igyekszünk már az első fordulóra irányba állítani a fejeket és célokat, és megragadni minden olyan alkalmat a közös gyakorlásra, amiket csak a tét mérkőzések segítségével lehet magunkra szedni.

Volt bőven változás a keretben.

A bajnokságban 26 év alatti játékosok szerepelhetnek, így a kiváló munkát végző, de „kiöregedett” Tóth Bence-Kopasz Márton-Piukovics Bálint trióra idén már nem számíthatunk, de Szanyi, Orliczki Márton és Szepesi sincs már nálunk.

A stabil váz részeként maradó Takács, Lippai, Galló és Orliczki Bence mellé Kozák M., Kozák B., Molnár, Szőke, Asszú és Sándor személyében viszont fiatal és sikerre éhes játékosok érkeztek a Miskolci Egyetemre. 

Hozzájuk csatlakozhat még két középiskolás is.

Alkalmanként maximum két nagyon fiatal játékost enged a szabály nevezni, amivel előszeretettel élünk a jövőben is. Eddig is célunk volt saját utánpótlásunk fiataljainkat mély vízben tanítgatni, nem tervezek idén sem máshogy. Az U-20-as bajnokság mellett kiváló kiegészítő tapasztalat egy motivált és fejlődni akaró középiskolásnak. 

A keret együtt edz a mindennapokban?

Külön edzésünk nincs, de egyetemi csapatként nem is kell, hiszen mindenki az NB I-es keret tagjaként dolgozik a mindennapokban. Tiszaújvárosból lesz csupán két csatlakozó Bencénk, a Zöld csoportban edződő Orliczki és Molnár személyében.

Mik a konkrét célok, tervek, álmok?

Hatalmas dolog lenne, ha zsinórban negyedik alkalommal is sikerülne bejutnunk a Final Fourba. Ehhez a Keleti csoport első négy helyén kellene végezni, majd sikerrel venni a bejutásért vívott párharcot valamelyik nyugati ellenféllel szemben.

A miskolci szurkolók mikor láthatják hazai pályán a csapatot?

A második fordulóban már itthon is bemutatkozunk. A hazai mérkőzéseink többnyire keddenként este 20:15-kor kezdődnek. Úgy gondolom, hogy a kollégisták és Rocky-rajongók szempontjából sem rossz az időpont, reméljük, hogy minél többen átjönnek majd szurkolni a csapatnak a Körcsarnokba.