Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A nyári kupagyőztes az őszi Körcsarnokban!

A második helyezett fogadja a második helyezettet!

A salgótarjáni csapat a legutóbbi szezont az NB I/B 16. helyén fejezte be, így a szabályok szerint az idei évet már a magasabb osztályban, a Piros csoportban kezdhette. Noha papíron újoncként szerepelnek, történelmük több „B” csoportos bajnoki érmet is ünnepelt korábban. Ehhez a sikerhez szeretnének mielőbb visszatérni, ezért idei keretük ezen a szinten csupa „híres” emberből áll.

Külföldi irányítójukat, Herendic-et megtartották, de a szezon közben érkező Csabák, Boinitzer, valamint Piukovics és Hajdu sem mozdult Nógrádból. A távozó Nárai (Cegléd), Joó (Újpest) és Ughy Albert (edző) helyére érkezett Stevan Cupic edző (Újpest), Berkics (Pécs), Sömenek (OSE), Karanfilovski (OSE), Szanyi (MEAFC-Miskolc). 

A bajnokságot két hazai győzelemmel – Vasas (72-63), Budapesti Honvéd (83-82) – és egy veszprémi vereséggel (103-85) kezdték. A lényegi dolgokban leginkább a Herendic-Sömenek duóra támaszkodnak, akik ketten együtt több pontot dobtak eddig (128), mint a csapat többi tagja összesen (112). Hajdu mellett Boinitzer és Berkics 3-4-es poszton atletikus pluszt jelent, míg a Miskolci Egyetemmel bajnoki címet szerző Piukovics bal kezéből bármikor nekiindulhatnak a hárompontosok. A védőspecialista Csabák megbízható csereirányító, aki a korábbi másfél évnyi játék hiányát Tarjánban „kiheverve” újra nagy dobásokra képes. A kötelező fiatal szabályra az oroszlányi színekben bajnoki címet ünneplő, kosárlabda magyarnak számító Karanfilovski és a Miskolcról távozó Szanyi jut. Előbbi a tavalyi közel 7 játszott percét 26-ra javította, utóbbinál 24-ről 15-re csökkent az idei három mérkőzés alatti pályán töltött idő.

A felkészülés legelején a két gárda Tiszaújvárosban már találkozott egymással, akkor közel 20 ponttal nyert és szerzett aranyérmet és tornagyőzelmet a Tarján.

A MEAFC újkori történetében 4 alkalommal csapott össze a két gárda, amelyeken 3-szor miskolci siker született. 

Az idei bajnokságban 5 másik egyesülethez hasonlóan mindkét csapat 2-1-es mérleggel áll holtversenyben a második helyen az egy mérkőzéssel többet játszó listavezető Budafok mögött.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Komoly mérkőzést játszottunk legutóbb, amelynek a tanulságait javítva szeretnénk azonnal javítani. Görcsösségre azonban nincs okunk, hisz tudjuk, hogy minden fordulóban bele kell adnunk tudásunk legjavát ahhoz, hogy eredményesek lehessünk a szezon egészében. Bízok csapatom egységében, és fejlődőképességében. És akkor sem lepődünk meg, ha zónavédekezést kapunk, mert úgy tervezzük, hogy a múltkorinál nem lesz rosszabb a dobószázalékunk.

Stevan Cupic (Salgótarjáni KSE): Azt gondolom, hogy a pénteki meccsen a MEAFC számít az esélyesebbnek, hiszen hazai pályán játszik, saját közönsége előtt. Mi egy fontos és nehéz győzelem után megyünk Miskolcra, nincs rajtunk nyomás, hogy ezt a találkozót muszáj megnyerünk. Azonban biztos vagyok benne, hogy jó és harcos játékot fogunk produkálni, s hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül. Remélem egy jó színvonalú, izgalmas meccset láthatnak majd a körcsarnokba kilátogató szurkolók.

A találkozó 17:30-kor kezdődik pénteken.

A belépés ingyenes!