Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Megvan az első!

Az első győzelem megvan!

MEAFC Kossuth – BKG Prima Akadémia Hajdú 71-102 (15-39, 9-19, 25-22, 22-22)

MEAFC: Nagy 20, Kiss F. 18, Rozmán 10, Holló 8, Hazadi 4, Dudás 4, Kovács 4, Kiss Z. 2, Ling 1, Szeniczey, Gulyás, Hegyi. Edző: Varga Dénes.

BKG Prima: Krasznai 29, Kunkli 19, Peterman 18, Papp K. 13, Papp R. 7, Pethő 6, Szőllősi 4, Pál 4, Ádám 2, Gulácsi, Piskó. Edző: Szendrey József.

Az első forduló utáni pár hétben azon dolgoztunk, hogy a játék minden területén fejlődést mutathassunk fel. Úgy gondolom, hogy ez többé-kevésbé sikerült is, labdabiztosabbá váltunk, a ziccereket a korábbiakhoz képest nagyobb százalékban értékesítettük, gyorsult a játékunk, voltak szép megoldásaink rendezetlen védelem ellen. A BKG csapata fizikailag viszont jóval erősebb volt nálunk, mind magasságban, mind sebességben felénk nőttek, ennek ellenszerét a mérkőzés első felében nem is nagyon találtuk. Technikai képzettségben, hozzáállásban nem éreztem nagy különbséget a két csapat között, küzdöttünk végig a mérkőzés folyamán. Vereségünk elsődleges okának a kondicionális és koncentrációs képességeink még mindig nem megfelelő állapotát tartom. A tudatosság nem nagyon érződött a mutatott játékban, sok volt a figyelmetlenség, a kapkodás, türelmetlenek voltunk. A második félidőben jobban tudtuk szervezni a játékot, forgatni a csapatot, valamelyest javult a tudatosság is, jobban védekeztünk, ezekből tudtunk indulni, párszor felálltunk ötszögbe, és abból szereztünk kosarakat, így 3 ponttal meg is nyertük azt. A következő hetekben elsősorban az említett területeken kell fejlődést mutatnunk, edzőmérkőzésekkel rutint szereznünk, és akkor elérhető lesz számunkra a „C” csoport, amelyet 1-2 fordulón belül reális célnak tartok.

Beszterce KK Bolyky – MEAFC Kossuth 35-93 (4-36, 16-14, 9-19, 6-24)

Beszterce: Molnár 18, Láng 4, Ortó 4, Szilágyi 2, Kacsmarik 2, Vámos 2, Varga 2, Váczi 1, Szoó, Vas, Bodnár.  Edző: Eke Eszter Zsuzsanna

MEAFC: Nagy 27/3, Kiss F. 22, Kiss Z. 10, Holló 8, Ling 6, Szeniczey 6, Kovács 6, Dudás 4, Hazadi 2, Rozmán 2, Hegyi, Gulyás. Edző: Varga Dénes

Azzal kezdeném, hogy megvan az első győzelmünk, gratulálok a fiúknak. Sajnos a folytatás már nem ilyen vidám, egy sima első negyed után elbíztuk magunkat, azt hittük tudunk kosárlabdázni, és a második negyedben az ellenfél egyetlen játékosa legyőzött minket. Ugyanazok a problémák jöttek elő, amelyek az első mérkőzésen a vesztünket okozták, kapkodás, pontatlan játék, zéró tudatosság. Ez nem megfelelő út a fejlődéshez, így a következő napokban rendet kell tenni a fejekben. A második félidőre normalizálódott a helyzet, de jóval kevesebbet mutattunk annál, mint amit valójában tudunk, talán el is fáradtunk egy kicsit, főleg fejben. Legalább 10 ponttal kevesebbet kellett volna kapnunk, és 15-20 ponttal többet dobnunk, csapatjátékot játszva, az eddig gyakorolt játékelemeket alkalmazva, serdülő kosárlabdát játszani. Sajnos két játékosunk is kimaradt a mostani keretből sérülés, illetve kisebb baleset miatt, remélem, hogy kis szerencsével és sok munkával előrébb fogunk lépni, és akkor mind a mutatott játékban, mind eredményességben szintet tudunk ugrani.