Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U11

Jó bemutatkozás az új csapattól!

Nemcsak a név, de a játékosok nagy része is új volt a Kenguru bajnokság A csoportjában. Nehéz örökséget vettünk át a tavaly még MEAFC Szürke Farkasok néven induló U11-es csapattól, mert az egész idény folyamán összesen egy vereséget szenvedtek elődeink. Az ellenfeleinkkel korábban még nem játszottunk, így ez volt az igazi erőfelmérő számunkra.

Az első meccsünket a DVTK Akadémia leány csapata ellen vívtuk. Az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidő végére sikerült kisebb előnyt kiharcolnunk. Az igazi áttörést a harmadik negyed hozta meg, Sedlák Máté nagyszerű védekezésének köszönhetően elléptünk ellenfelünktől, ezt az előnyt pedig már nem engedtük ki a kezünkből.

MEAFC Vidrák – DVTK Akadémia 60-44 (14-15; 19-14; 16-7;11-8)

MEAFC Vidrák: Balogh Hunor (11) ;Hudák Ábel (10); Sedlák Máté (7); Jacsó Dávid (7); Elek Félix (6); Szojka Milán (6); Rózsahegyi Bóta Ábel (3); Rozmán Flórián (3); Takács Levente (2); Csoma Levente (2); Markovics Ritter Merse (2); Turcsán Balázs (1)

DVTK Akadémia: Szécsi Emma (11); Oross Anna (11); Dohány Maja (8); Völgyi Szonja (5); Herr Szonja (4); Nagy Csenge (2); Balogh Lilien (1); Bacsó Flóra (1); Tamás Julianna (1); Sörlei Amina (-); Tóth Panna (-); Borbély Csenge (-)

Második meccsünket a Tiszaújváros Phoneix fiú csapata ellen játszottuk. Mivel ellenfelünk csak szeptembertől kezdett el foglalkozni a kosárlabdával, így a meccs kimenetele nem lehetett kérdéses. Kértem a fiúkat, hogy megfelelő hozzáállással tiszteljük meg az ellenfelet azzal, hogy megpróbálunk a lehető legnagyobb különbséggel nyerni. Ezt nagy mértékben sikerült megvalósítaniuk. Mind a négy negyedet nagy különbséggel megnyertük.

Tiszaújváros Phoneix KK – MEAFC Vidrák 12-88 (2-20; 6-19; 0-29; 4-20)

Tiszaújváros Phoneix KK: Nagy Dávid (4); Domonkos Bence (4); Zelei Dominik (3); Majoros Péter (1); Feledi Dávid (-); Szabó Dorián (-); Zemlényi Zoltán (-); Hímer Bence (-); Porkoláb Zsombor (-); Kondrák Zénó (-); Galambos Kende (-); Holló Ádám (-)

MEAFC Vidrák : Rozmán Flórián (15); Szojka Milán (12); Elek Félix (11); Hudák Ábel (10); Balogh Hunor (10); Jacsó Dávid (8); Takács Levente (8); Sedlák Máté (6); Rózsahegyi Bóta Ábel (3); Csoma Levente (3); Vásárhelyi Milán (2); Fazekas Zsombor (-)

Szojka Gábor edző: Első tornánk volt, ismerkedni kellett a közeggel mindenkinek, és össze kell még szoknia a csapatnak. Kicsit nehezebb dolgunk van így, hogy három csapatból érkeznek a játékosok, és összesen egy közös edzésünk volt. Örülök a győzelmeknek, és hogy megnyertük az A csoportot. Köszönöm az edző kollégák munkáját, és a szülők támogatását!