Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Értékes első tapasztalatok

A MEAFC – Bársony csapata október 20-án debütált az U13-as bajnokságban úgy is, mint résztvevő csapat és úgy is, mint tornaszervező. 

A fiúk először a kazincbarcikai VRCK I. csapatával csaptak össze. A mérkőzés elején megilletődve álltak a pályán, hiszen életük első meccsén vehettek részt. Ahogy haladtunk az időben egyre oldottabban mozogtak a játéktéren, elkezdték élvezni a meccset, azonban sajnos 3-0-ra kikaptunk a VRCK I. csapatától. Voltak olyan hibáink, amik elkerülhetőek lettek volna, s amik főleg a mérkőzésdrukknak tudtunk be, mint például nyitásnál vonalra rálépés. Ezeket a hibákat megbeszéltük és a későbbi meccsek során már odafigyeltek rájuk a fiúk. 

A második mérkőzést az újfehértói ÚSK csapat ellen játszottuk. Mivel az ÚSK létszáma nem volt meg, 3-0-ra nyertük a mérkőzést. A fiúk azonban úgy mentek neki a meccsnek, hogy ezt nem tudták, végig játszották a mérkőzést, utolsó pontig küzdöttek és sikerült is szettet nyernünk, ami elmondhatatlan örömmel töltötte el őket! 

A harmadik ellenfél, úgy hozta az élet, hogy a MEAFC másik csapata, a MEAFC – Arany volt. A fiúk valamennyire már ismerték egymást, kétszer is játszottak edzőmérkőzést egymás ellen edzéseken, ugyanakkor meg is voltak tőlük illetődve, tudták, hogy nagyobb rutinnal rendelkezik az ellenfél, mint ők. Végtelenül büszke voltam sportolóimra ezen a mérkőzésen, mert szorosabb eredményt sikerült elérniük, mint az edzéseken játszott edzőmérkőzéseken, azonban 2-0-ra így is a MEAFC – Arany csapata hozta a meccset. 

A harmadik – negyedik helyért folyó küzdelmet és egyben az utolsó meccsünket ismét a VRCK I. csapatával játszottuk. Sajnos nem sikerült a harmadik helyet megszereznünk, azonban biztató jelnek vettem, hogy szorosabb eredményt értünk el a második szettben, mint az első mérkőzés alatt, így mindenképp javuló tendencia volt megfigyelhető a játékosok teljesítményében. 

Az utolsó mérkőzésünk után nem ért véget számunkra a torna, mert a döntőben a MEAFC – Arany csapata játszott és mi végig szurkoltunk nekik, a pálya mellett ülve, hiszen egy klubhoz, egy városhoz tartozunk, így szólt a „Hajrá, hajrá Miskolc!”

A torna negyedik helyén zártunk. Annak ellenére, hogy a többség csak 1-2 hónapja kezdte a röplabdázást, de akadt köztük olyan, aki csak néhány hete kezdett edzésre járni, illetve két játékos is Kistokajból csatlakozott hozzánk, magukhoz képest jól teljesítettek a fiúk. Mindent beleadtak, meccsről meccsre oldottabbá váltak és elkezdték élvezni, hogy játszhatnak. A későbbiekben pontosítanunk kell az érintések technikai kivitelezését, javítani kell az állóképességüket és még több és összetettebb játékszituációt kell gyakorolnunk az edzéseken. 

Úgy gondolom, jó tapasztalatszerzés volt ez a torna, rutinosabbá váltak a srácok, a szülők is még közelebb kerültek a röplabda sportághoz, hiszen végigszurkolták velünk együtt a napot (ezért nagy köszönet nekik!) és nem utolsó sorban segített abban is, hogy a MEAFC másik csapatával szorosabb, barátibb kapcsolatba kerüljünk. És ami a legfontosabb: a fiúk (és én is) már alig várják, hogy újra pályára léphessenek! 

MEAFC-Bársony: Bialkó Milán, Skoda Bálint, Béres Levente, Iglai Bence, Kormos Huba, Bártfai Ákos, Lakatos Levente Ádám, Fülöp Viktor Csanád, Konecsni Benedek.

Edző: Obbágy Zsuzsanna