Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Vasas Akadémia érkezik csütörtökön!

A MEAFC-Miskolc kosarasai ismét hazai környezetben lépnek pályára.

Két győzelem után három vereséget szenvedett el zsinórban a MEAFC-Miskolc NB I/B-s kosárlabda csapata. Az egyetemisták jó rajtját beárnyékolta legjobbjuk, az amerikai Thornton sérülése. Hiányát nem tudták eredményesen pótolni, így a most következő találkozón kellene javítaniuk a mérlegen. 

A Vasas személyében egy kortalan és rutinos gárda érkezik Miskolcra. Bár nem öreg a csapatuk, mégis sok kiváló – két éve bajnoki döntősök voltak – eredményt begyűjtöttek már.

Legutóbbi találkozójukat úgy nyerték meg a Budapesti Honvéd ellen (110-91), hogy Moravcsik, Debreceni, Kelenföldi, Andrássy, Csík, Steier és Sólyom is 10 pont fölött dobott.

Tavaly Miskolcon épp Mikuláskor egy nézőcsúcsot „lopott meg” a Vasas, hiszen az első félidőben állva hagyva a Miskolcot, végül 76-82 arányban nyerni is tudott.

A találkozó rendhagyó módon csütörtökön lesz a Körcsarnokban. A 17:30-kor kezdődő mérkőzésre ingyenes a belépés.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Majd kiderül, hogy játszik e már mindenki nálunk. Tény, hogy egész más a rendes játékunk, ha komplett a keret. Felkészülünk és dolgozunk becsülettel, ahogy eddig is. 

Faragó Péter (Vasas Akadémia): A mérkőzéstől azt várom, hogy a szokásos mentálisan felkészült állapotban utazzunk és játszunk, ahogy általában idegenben tesszük. Úgy készülünk, hogy mindenki játszik a hazaiaknál. Ebben a bajnokságban már hangsúlyoztam is hogy nagy szerepe van az idegenbeli sikereknek. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek negyedik nekifutásra.