Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Egyetemi nézőcsúcs és 100 dobott pont a Körcsarnokban!

Két extra negyedet láthatott a hazai közönség.

A papírformának megfelelő játékkal nyitott a hazai közönség előtt most bemutatkozó Miskolc, így Lippaiék gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték a mérkőzést.

A bőven forgatott házigazda határozottan gyakorolta saját elemeit, ami nem nagyon ízlett a kisebb terheléshez szokott fővárosiaknak. A harmadik negyedet Takács pontjai és gólpasszai színesítették, így a látványos játékra sem panaszkodhatott a közönség. A mérkőzést ilyen arányban is megérdemelten nyerte a hazai csapat.

Miskolci Egyetem – ELTE BEAC 107-51 (34-15, 17-11, 34-14, 22-11)

Egyetemi Bajnokság, 4. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 70 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Lónáth László.

MEAFC: Kozák M. (9), Sándor (13/12), Kozák B. (15/3), Asszú (17), Lippai (17). Csere: Takács (21/15), Szőke (8), Pap (5/3), Gadus (2). Edző: Drahos Gábor.

Elte Beac: Mokos (8), Gyurcsányi (17/3), Molnár (7), Jónás (4), Mayer (6). Csere: Tímár (7/3), Somosi (2), Torda. Edző: Szekeres Dávid.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Jó volt látni Asszú igyekezetét a lepattanózásban, és azt is, hogy Takács ismét kellő hőfokon pörgött és jól játszott. A többiek is nagyon igyekeztek és az U-20-asaink is tudtak tapasztalni. Gyakoroljuk tovább a feladatainkat, és akkor még ügyesebbek leszünk.

Szekeres Dávid: (Elte Beac): Gratulálok az ellenfél teljesítményéhez és a sportszerű játékhoz.