Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A mennyiségben és minőségben érkező fővárosi triplák döntöttek!

A kiélezett végjátékot a végig jobban összpontosító vendégek nyerték.

Két Kopácsi tripla közé keveredett Homoki és Béres pontokkal indult a találkozó, majd Takács is megvillant távolról. Lippai tempója vezetést hozott, ám odaát nekikezdett a korábbi válogatott Horváth. Két hármasára két újabb honvédos triplák érkeztek (9/6 az 1. negyedben), így elkélt Kozák és Takács lendülete, akik megakadályozták a nagyobb miskolci leszakadást (20-26).

A hosszas sérülésből visszatérő Thornton előbb gólpasszt, majd hármast is jegyzett, ám a vezetést ekkor még nem tudta átvenni a Miskolc. Az amerikai elé beugró fővárosi játékos miatt – a szurkolók megdöbbenésére támadó szabálytalanságot ítélte – ugyanis oda lett az első hazai gyorsindítás, a második próbálkozás is kudarcba fulladt, ám harmadszorra Kozák M. triplázhatott eredményesen (28-26). Takács tempói majd Gadus indulása tovább növelték a miskolci előnyt, amit Horváth pillanatok alatt eltüntetett. Három újabb hármasa között még Lippait is leszerelte (28-39). Az utolsó 100 másodpercet nagyon megnyomta azonban a MEAFC. Öt sikeres lerohanást fejezett be remek kosarakkal a házigazda, amelyek közül is kikívánkozik Homoki két elképesztő zsákolása (49-39).

A parádés formában játszó Horváth hatodik triplájával indult a folytatás, amit a dupla-duplával záró (16 pont, 10 lepattanó) Homoki simított ki azonnal. A szintén ihletett formában dobó Kopácsi palánkos távolija lehet, hogy szerencsés volt, mindenesetre a legrosszabbkor jött borsodi szempontból. A negyed feléig tartotta minimális vezetését a MEAFC, sőt, a folytatásban érkező elképesztő rohanás is egállal végződött volna, ha nincs két hazai figyelmetlenség és az abból fél perc alatt bekapott 4 pont (63-67).

Egy, kettő, három ponttal vezetgetett a házigazda, ám kétszer is nagy ziccert hibáztak, így nem ment hat fölé a különbség. A fővárosiaknak mindig volt válaszuk, így Homoki vagy Béres kosarai nem jelenthettek megnyugtató előnyt. 80-80-as állásnál lecövekeltek a csapatok, majd egy kivédekezett és rossz dobással záruló honvédos támadás nézett el nagyvonalúan a lepattanó szekció, így Kopácsi és a komplett vendégsereg köszönte szépen a 15. sikeres tripla lehetőségét. Gáspár egyetlen kosarát szintén remekül időzítette, ám Takács jó betörése után is volt még bőven volt idő (83-85). A labdát megszerezték ugyan Kozákék, ám a lerohanást elkapkodták, majd az utolsó dobás is lepattant a gyűrűről (83-86).

MEAFC-Miskolc – Budapesti Honvéd 83-86 (20-26, 29-13, 16-30, 18-17)

NB I/B Piros csoport 8. forduló, Miskolc, 250 néző.

Vezette: Gál János, Domán István, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Takács (15/3), Kozák M. (19/6), Thornton (12/3), Asszú, Homoki (16). Csere: Béres (7), Lippai (6), Gadus (4), Kozák B. (4), Sándor. Edző: Drahos Gábor.

Bp. Honvéd: Kopácsi (19/15), Horváth (31/21), Kovács (2), Gáspár (2), Stefán (13). Csere: Bea (10), Pintér (6/6), Tichov (3/3), Tanoh, Kármán, Szentirmai. Edző: Puskás Artúr.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a Honvédnak, jó mérkőzésen, jó játékkal tudtak nyerni. Hiába szedtünk több lepattanót, szereztünk több Val-t, a mai sorsunkat megpecsételték a hárompontosoknak, 22%-kal dobtunk be 4-et, ők 52%-kal 15-öt. Egy ilyen, mondhatni egészen szoros mérkőzésen ez billentette sokáig az önbizalmát fölénk a Honvédnak, a végjátékban pedig a mérkőzést is ez húzta be nekik. 

Puskás Artúr (Budapesti Honvéd): Mind a két csapatnak gratulálok. Az enyémnek a győzelemért, a Miskolcnak pedig a rendkívül kemény, fegyelmezett és jó játékért. Egylabdás meccs volt, minden egylabdás meccs alakulhat másképp is, ez most így jött ki, hogy mi nyertük meg. Lehet, hogy voltak olyan szegmensei a játéknak és a statisztikának, amiben ők nyertek. Azt gondolom, hogy két hasonló erősségű csapat nagyszerű mérkőzése volt itt a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban. Nagyon boldog vagyok, elindultunk egy úton, ez a két győzelem már nevezhető győzelmi szériának. Ha jól tudom fél éve nem volt ilyen, úgyhogy megdolgoztunk érte. További sok sikert kívánok a Miskolcnak és Drahos Gábor barátomnak.

A MEAFC-Miskolc következő mérkőzése:

Baja-MEAFC-Miskolc 2019.november 22. 17:00