Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Egyre közelebb vagyunk a bravúrhoz!

FIÚ SERDÜLŐ – 2019/2020, Területi alapszakasz III. Észak-Keleti Régió, D csoport

Debrecen KA/B – MEAFC Kossuth: 53-61 (10-19, 18-14, 12-12, 13-16)

Debreceni KA/B: Szilágyi 12, Bátfai 12, Győrvári 10, Lénárt 8, Nagy 4, Juhász 3, Szűcs 2, Vincze 2, Szendrei, Molnár, Vántus, Szekér. Edző: Czeglédi Károly.

MEAFC: Nagy 16, Kiss F. 15, Szeniczey 8, Holló 6, Kovács 6, Hazadi 4, Dudás 2, Szabó 2, Rozmán 2, Kiss Z., Lippai, Kozák, Gulyás. Edző: Varga Dénes.

Jól kezdtük a mérkőzést, szépen játszott a csapat, viszonylag jó védekezés, ritmusos támadások pontos befejezésekkel. A második negyedben érezhetőbbé vált az ellenfelünk magassági fölénye, és az ebből adódó védekezési hibák is kezdtek jelentkezni. A kommunikáció és az összpontosítás hiánya miatt egyre nehezebb dolgunk volt, a kizárások elmaradtak, az üres és labdás elzárásokat nem megfelelőlen védtük. A mérkőzés második felétől a játékunk kapkodóvá vált, kezdtünk elfáradni, felállt védelem ellen erőlködtünk, a labda nélküli mozgásokat nem csináltuk, sok labdát elhajigáltunk. A győzelemmel elégedett vagyok, ez volt a minimális elvárás, küzdöttek a fiúk, ezzel soha sincs baj, de ennek a mérkőzésnek sokkal simábbnak kellett volna lennie, ha egy kicsit fejben jobban ott vagyunk, így viszont magunknak tettük nehezebbé a végét.

Az elektronikus jegyzőkönyv hibája miatt a dobott pontokban és a játékosok személyében lehetnek eltérések a valóság és a jegyzőkönyvben leírtak között.

MEAFC Kossuth – Debreceni KA DSI: 48-64 (10-21, 13-12, 15-15, 10-16)

MEAFC: Nagy 11, Szabó 8, Kiss F. 8, Holló 6, Kovács 4, Lippai 4, Szeniczey 3, Dudás 2, Kiss Z. 2, Rozmán, Hazadi, Kozák, Gulyás. Edző: Varga Dénes.

Debreceni KA DSI: Schmiedt 27, Szabó 12, Foltin 8, Molnár 5, Handari 4, Fazekas 4, Vállai 2, Úr 2, Wágner, Elek, Gurzó, Móré. Edző: Gál Balázs, Szendrei Fruzsina.

Mesébe illően kezdtük a nálunk jóval esélyesebb debreceniek ellen a mérkőzést, 6:0, és a negyed közepéig álltuk is a rohamot, 10:10. Sajnos a duplázás miatt nem nagyon voltak energia tartalékaink, így hamar kipukkadt a szappanbuborék. A mérkőzés középső részében kiegyenlített játékot tudtunk felmutatni, sőt, sikerült is megnyernünk azt 3 ponttal, ez igen szép eredmény egy ilyen rutinos, jó adottságú csapat ellen. Összességében ugyanazok a hibák jelentkeztek, mint az első mérkőzésen, egy kis plusz fáradtsággal párosulva. Bízom benne, hogy hiányosságainkból, helyenként butaságainkból tudunk tanulni, és ezeket kijavítva méltó ellenfelei lehetünk a hasonló játékerőt képviselő csapatoknak. Pozitívum, hogy az első fordulóban elszenvedett 26-68-as vereségnél, 42 pont helyett, most csak 16 ponttal bizonyultak jobbnak a debreceniek, ez mindenképp pozitív jel, és erőt ad a folytatáshoz.