Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Magabiztos győzelem a Szeged ellen is!

Drahos Gábor 100. MEFOB mérkőzésén irányította a Miskolci Egyetem csapatát.

Miskolci Egyetem – Szegedi RSC 135-63 (37-15, 34-10, 41-19, 23-19)

Egyetemi Bajnokság, Miskolc, Körcsarnok. 50 néző.

Vezette: Takács Zoltán, Lónáth László.

Miskolci Egyetem: Pap (9/3), Sándor (11/9), Gadus (5/3), Szőke (12), Asszú (23). Csere: Kozák B. (23/9), Lippai (20), Takács (10/6), Kozák M. (10/6), Orliczki (8), Molnár (4). Edző: Drahos Gábor.

Szegedi RSC: Eperjesi (19/3), Kaszai (2), Kereszty (16), Hajdú (5), Kéri (11/3). Csere: Banda (6), Kirják (4). Edző: Mészáros Vivien.

A hazaiak edzőjét köszöntötték a mérkőzés során, hiszen Drahos Gábornak a Szeged elleni találkozó volt a jubileumi 100. MEFOB mérkőzése a Miskolci Egyetem kispadján.

Az összecsapást a komplett fiatal sorával is magabiztosan kezdte a Miskolc, amire a második negyedben a „cserék” még egy lapáttal rátettek. Hiába játszott a szegedi csapat is szervezetten és lendületesen, a keretek közti különbség gyorsan kiütközött. Az utolsó negyedet ugyan szorossá tudta tenni a vendégcsapat, ám a nagyobb arányú végeredmény igy is reálisnak mondható. 

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Igyekeztünk végig megfelelő felfogásban, kellő határozottsággal és alázattal játszani, így végül 44 gólpasszal zártuk a mérkőzést. Mindenki kapott húsz perc körüli időt, amit úgy gondolom, hasznosan is töltöttek. További sok sikert kívánok a mindenkori szegedi csapatnak.

Mészáros Vivien (Szeged): Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, másrészt a nagyarányú különbség ellenére meg voltam elégedve a fiúkkal, főleg a második félidő teljesítményével. Sokat javítottunk az elsőhöz képest és remélem ilyen ütemben fejlődünk tovább.