Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

5 szettes csatában maradtunk alul Szolnokon!

A mögöttünk hagyott hétvégén Szolnokon vendég szerepelt felnőtt csapatunk. Sajnos nem a legerősebb összeállításban tudtunk pályára lépni (ami ebben az idényben már sokadszorra esik meg) azonban a csapat hangulatáról és lelkesedéséről csak elismerően lehet beszélni. 

Az első szettben még kicsit fejben az öltözőben maradtak játékosaink így az hazaiak behúzták azt. A következő szettre már feljebb kapcsoltak játékosaink és magabiztosan vezettek a szettben végig, amit meg is nyertek végül. A harmadik szett elején a hazaiak elhúztak köszönhetően jó nyitásaiknak, így ezt a szettet ők hozták le győztesen. 

Ekkor talán már a fiatal szolnoki gárda azt hitte zsebben van a mérkőzés, de rutinos játékosaink még egyet ráztak magukon és megmutatták, hogy még mindig helyén van a szívük és a tűz ott ég bennük. Esélyt sem adva sikerült 2:2-re egyenlíteni a szett arányokat. Így jöhetett a mindent eldöntő 5. játszma. Ezt a felvonást csapatunk kezdte jobban, hiszen volt 9:5-ös vezetés is. A lelkes hazaiak azonban kiegyenlítettek és azután fej-fej mellett halad a két csapat. Egészen 24:22-ig  tartott a szett, amit végül a Szolnok gárdája nyert meg. 

Bacsó István nyilatkozata a mérkőzésről: ,, A csapat új felállásban állt össze s remek csatát vívtunk az egész mérkőzés folyamán, a fiatal szolnoki gárda ellen . Kicsit az időjárás, pontosabban a nap állása is befolyásolta a mérkőzés kimenetelét az 5. szett végére, sajnos zavarta a csapatunkat. Ezen a mérkőzésen nem lehetett győztest hirdetni. Sajnos kellett. Gratulálok a csapatnak a heroikus küzdelemért.

NB II Keleti ,,B”csoport 7. forduló

Szolnoki RA U21 – MEAFC-Miskolc 3:2

MEAFC-Miskolc: Bagó lászló, Busák István, Kiss Péter, Szántai Balázs, Berkes Zoltán, Soltész Bence, Kormos Dávid, Barócsi Ákos

Edző: Bacsó István

A bajnokság következő fordulójában december 8-án hazai pályán fogadjuk a PSE Debrecen csapatát.

Kezdés : 17:30

Helyszín: Miskolc-Egyetemváros, E/4 tornaterem

A belépés díjtalan!