Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Fej-fej melletti csatában végül két nyírségi tripla döntött

Hivatalosan Lippai adta a legtöbb gólpasszt: egy darabot!

Sok vendég hibával tarkított mérkőzésen is végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a találkozó legvégén Demeter két sima után egy elképesztően nehéz triplát is bedobott, amivel gyakorlatilag megnyerte a hazaiaknak a végjátékot.

Nyíregyházi Egyetemi SE – Miskolci Egyetem 88-79 (23-22, 17-16, 22-24, 26-17)

Egyetemi Bajnokság, Nyíregyháza, 30 néző.

Vezette: Gergely Csaba, Sallai István.

Nyíregyháza: Vaskó, Demeter (17/15), Kovács (4), Sitku (34/6), Mokánszki (24/3). Csere: Hengsperger (4), Tisza (3/3), Jurák (2), Vida. Edző: Hegedűs Ferenc.

MEAFC: Takács (10/3), Kozák M. (32/15), Kozák B. (16), Asszú, Lippai (17). Csere: Sándor (4/3), Szőke, Molnár, Pap. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor, vezetőedző: Ha azt mondom, hogy önző a csapatom, az egy vicc! Ha ránézek a hivatalos statisztikára és azt látom, hogy 1 azaz 1 db gólpassz van beírva a csapatomnak a hazai 22 mellett, nos az már nem vicc, hanem tiszteletlenség a mindenkori bajnoksággal és a játékosokkal szemben! 

A mérkőzés nagy részében ritmustalanul játszottunk, ám még így is végig egál volt az állás. és nagyon közel álltunk a sikerhez. Gratulálok a hazaiaknak, mert jól beledobták a gyűrűbe a legvégén. Saját vezéreim is jól dolgoztak, külön öröm számomra Kozák Marci dobóformája. Nem történt dráma, hasznos mérkőzést játszottunk egy jó csapat otthonában.