Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Sándor Bence hét mentőövet dobott!

Közel harminc pontos hátrányból fordítottak a miskolciak.

Miskolci Egyetem – EKE Eger 70-67 (7-29, 14-8, 23-17, 26-13)

Egyetemi Bajnokság, 8. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 40 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Takács Zoltán.

MEAFC: Takács (6/6), Kozák M. (20/12), Kozák B. (11), Asszú (4), Lippai (6). Csere: Sándor (21/21), Szőke Gá. (2), Ragályi, Szőke Ge.,Orliczki. Edző: Drahos Gábor.

Eger: Szabó (15/3), Steier (9/3), Papp (11/3), Illés (12), Szicsák (16). Csere: Szatmári (4), Bürgés. Edző: Váczi Péter.

Több, mint álmos kezdést produkált a házigazda, amit könnyedén és határozottan ki is használtak a vendégek. Az akarással nem lett volna gond, ám a miskolci játékosok fejében komoly fáradtságot hagyhatott a megelőző napi B csoportos bajnoki siker. 

A második negyedben már rendezte védekezését a MEAFC, ám támadó oldalon továbbra is akadozott a gépezet. Sándor 4 triplája mellett csupán egyetlen kosarat tudtak a hazaiak dobni, igaz a vendégek is leragadtak 8 egységnél.

A folytatásban tovább pörgött a Miskolc, ám a fáradó egrieknek mindig volt jó befejezése. A záró szakaszban érkező offenzívára és  újabb 5 hazai triplára viszont már nem tudott győzelemmel felelni az Eger. 

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Nagyon komoly bajnoki győzelem másnapján nagyon komolyan megszenvedtünk ezért a győzelemért. A lényeg, hogy sikerült a hatalmas hátrány megfordítása, ami igen értékes tanulság, de ugyanolyan értékes pozitív tapasztalat is egyben.

Váczi Péter (Eger): Gratulálok a Miskolcnak.