Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Erős ellenfelek ellen mérettettünk meg!

Fiú serdülő kosárlabda 2019-2020 – U-14 MEAFC Kossuth

Lehel Kosársuli/A-MEAFC Kossuth: 99-50 (26-8, 25-12, 25-13, 23-17)

Lehel Kosársuli: Durucz 27/3, Csabai 24/9, Janusek 15, Sárközy 9, Horti 6, Búzás 6, Koczka 4, Lékó 4, Halaj 2, Balázs 2, Nagy. Edző: Józsa Miklós, Segédedző: Treba János.

MEAFC Kossuth: Nagy 19, Kiss F. 19, Dudás 4, Szabó 2, Gulyás 2, Kozák 2, Kiss Z. 2, Kovács, Ling, Lippai, Szeniczey, Hazadi. Edző: Varga Dénes.

A torna legjobb csapatával kezdtük a fordulót, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz az alföldiekkel, más játékerőt képviselő, elsősorban fizikailag, jóval erősebb csapatról lévén szó. Nagy arányú vereségünk elsődleges okának a fegyelmezetlen védekezésünket, és a kapkodó támadójátékunkat tartom. Voltak jó periódusai a mérkőzésnek, de csak rövid ideig tudunk összpontosítani, ilyenkor partiban tudtunk lenni ellenfelünkkel. Két-három szép megoldást, és fegyelmezett védekezést követően fejben elfáradunk és hirtelen elfelejtünk kosárlabdázni. A kondíciónk az előző fordulókhoz képest javult, a játékunk gyorsult, jobban kihasználjuk a játékteret, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy meglepetést okozhassunk a hasonló kaliberű csapatoknak. Támadójátékban aktívabb és jobban időzített labda nélküli helyezkedésre, hatékonyabb helyzetkihasználásra, védekezésben agresszívabb és okosabb megoldásokra lenne szükség mindenki részéről, hogy kiegyensúlyozott teljesítménnyel, egységes csapatjátékot játszhassunk.

MEAFC Kossuth-Debreceni KA DSI: 45-73 (18-13, 12-24, 10-20, 5-16)

MEAFC Kossuth: Nagy 18, Kiss F. 14, Kovács 7, Dudás 2, Hazadi 2, Szabó 2, Kiss Z., Lippai, Szeniczey, Ling, Kozák, Gulyás. Edző: Varga Dénes.

Debreceni KA DSI: Handari 14, Schmiedt 14, Móré 10, Wágner 9, Fazekas 9, Molnár 8, Úr 4, Szabó 4, Vágó 1, Elek, Gurzó, Vállai. Edző: Gál Balázs, Segédedző: Szendrei Fruzsina.

Az új „igazolásokkal” megerősített MEAFC szoros csatában legyőzte a debrecenieket, így újra összecsaphattunk az Akadémistákkal. Rozmán Olivér betegség miatti hiányzása ellenére is egy szoros mérkőzést szerettük volna játszani ellenfelünkkel, ezt a szándékunkat a korábbi 16 pontos, nem túl nagy különbségű vereségünkre alapoztuk. Jól kezdtük a mérkőzést, működött a védekezés, ebből tudtunk eredményes támadásokat vezetni, akár nagyobb különbséggel is nyerhettük volna ezt a játékrészt, de megint jöttek a fegyelmezetlenségek. A következő negyedben már sajnos kijöttek a már korábban említett hiányosságok, legnagyobb bajnak a szervezetlenséget tartom, az együtt gondolkodás, az irányítás hiánya, ami a vesztünket okozta. A második félidőre elfáradtunk, ennek elsődleges oka a fejetlenség volt, rohangáltunk ide-oda, nem volt, aki kézbe vegye az irányítást. Egy két partizánakcióból születtek szép kosarak, néha erre is szükség van, de csak ezzel nem fogunk célt érni. Mivel sokkal magasabbak és erősebbek nem leszünk, ezért muszáj tudatosabb kosárlabdát játszanunk ahhoz, hogy előrébb léphessünk.