Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nagyon megizzadt a listavezető a Körcsarnokban!

NBI/B kosárlabda 2019-2020 – MEAFC-Miskolc

Több, mint tisztes helytállás a megfogyatkozott miskolciaktól.

Sajnos már megszokottnak nevezhető, hogy messze nem teljes kerettel állhatunk ki a Nyíregyháza ellen. Sem az odavágón, sem pedig ezúttal nem léphetett pályára többek között amerikai légiósunk, Thornton, aki pedig ellenük a mérleg nyelve szokott lenni, hiszen a kupában vele győztük le saját pályáján a jelenlegi éllovas cápákat.

Az első negyed elején Sándor triplájánál még 11-11-es állást mutatott a tábla, ám a folytatásban nem tudott hibázni a listavezető. Remek százalékkal (15/11 – 73%) értékesítették dobásaikat, így a hazaiak hiába voltak egyenrangú partnerek, mégis lemaradtak (19-27).

Derekasan küzdött a fiatal MEAFC, ám az amerikai Hobbs vezette nyírségi csapat jól kihasználta előnyeit, így a félidőre megnyugtató előnyt szerzett (30-45).

Elképesztő lendülettel nyitott a házigazda, amely azzal sem törödött, hogy rövid időn belül két újabb alapemberét veszítette el. Előbb a verző szájú Sándort, majd egy bokasérülést követően Kozák Mártont is le kellett cserélni. Takács,  Béres és Lippai személyében három (!) azaz három felnőtt játékosa maradt összesen a miskolciaknak, ám ennek ellenére kerek tíz ponttal nyerte a szakaszt a MEAFC (57-62).

A remekül játszó Kozák B. és Takács igyekeztek tartani a lépést a legjobbjait gyakorlatilag végig pályán tartó vendégekkel. Egy már sikeresnek tűnő faultos kosárnál a szurkolók csupán egy kosárnyi különbségnek örülhettek…..volna, ám sípszó jelezte, hogy nem szabálytalanság történt, hanem lépéshiba. A listavezető az utolsó percekben már többször is könnyen utat talált a gyűrűhöz, ám a hazai közönség hatalmas tapssal köszöntötte a – lepattanócsatát még ezzel a kerettel is megnyerő – miskolci csapatot a lefújást követően (66-77).

MEAFC-Miskolc – Hübner Nyíregyháza Blue Sharks 66-77 (19-27, 11-18, 27-17, 9-15) 

NB I/B Piros csoport 18. forduló. Miskolc, 200 néző.

Vezette: Gál János, Gaál István, Domán István.

MEAFC: Takács (13), Kozák M. (8/3), Kozák B. (20/3), Lippai (11), Béres (7). Csere: Szőke G. (4), Sándor (3/3), Gadus, Ragályi. Edző: Drahos Gábor.

Nyíregyháza: Hobbs (17/6), Bus (9), Szobi (7/3), Mokánszki (6/6), Tóth (14). Csere: Sitku (14/6), Dancsecs (10/6), Czinger. Edző: Siska János.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Szerintem le a kalappal a csapatom előtt, mert a 4 öregből és 8 fiatalból tovább fogyatkoztunk meccs közben, hiszen a Sándor – Kozák M. sérülés sem felénk billentette a mérkőzés nyelvét, ám így is visszajöttünk a mérkőzésbe. Összegezve úgy gondolom, minden erejére és rafinériájára szükség volt a bajnoki cím egyik várományosának, a jelenlegi listavezető Nyíregyházának, akit idén már egyszer legyőztünk a kupában. Három első félidős triplát sajnálok csak, meg egy befutást, a többi rendben volt. Összességében ezek között a keretek között megérdemelten nyertek.

Siska János (Nyíregyháza): Gratulálok a csapatomnak, egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, győzelemért jöttünk, ez meglett. Sok sikert kívánok a Miskolc csapatának a következőkben.