Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

A sok nehézség ellenére szép helytállás!

Fiú kadett kosárlabda 2019-2020 – U-16 MEAFC/A

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC/A 77-67 (22-13, 18-29, 22-10, 15-15)

Hódmezővásárhely: Ságodi R. (26), Karsai B. (14), Nánási P. (13), Vojnics M. (13), Csizmadia B. (6). Csere: Molnár Á. (3), Bősz R. (2), Bereczki Á., Ocskó B., Szántó P., Utasi Zs., Varga Sz. Edző: Saša Vejinović.

MEAFC: Debreczeni O. (16), Csomós B. (9), Geszti I. (8), Vass Z. (7), Gadus B. (5). Csere: Burai D. (7), Czagány Zs. (6), Steininger B. (5), Cseresznye Z. (2), Horváth B. (2), Halász G., Kocsis B., Novák Zs., Vidó Cs. Edző: Szollár Gergő, Gulyás László.

Szolnoki KA/A – MEAFC/A 77-44 (25-11, 25-6, 13-14, 14-13)

Szolnok: Vincze R. (16), Molnár M. (11), Horváth Á. (2), Magyari K. (2), Molnár B. (2). Csere: Faragó M. (16), Pásztor R. (10), Nagy Z. (8), Tóth K. (6), Dondler F. (2), Vígh V. (2) Edző: Mándoki Tamás.

MEAFC: Debreczeni O. (17), Gadus B. (9), Csomós B. (6), Vass Z. (5), Geszti I. (2). Csere: Burai D. (2), Czagány Zs. (2), Vidó Cs. (1), Cseresznye Z., Horváth B., Halász G., Kocsis B., Novák Zs., Steininger B. Edző: Szollár Gergő, Gulyás László.

Szollár Gergő, edző: Az első mérkőzés buszból kiszállva a déli régió bajnoka ellen nehézkesen indult, csak az első negyed végére lendültünk játékba. A második negyedben belelendült a csapat és a félidőben vezetéssel fordultunk. A harmadik negyed első periódusában a védekezésváltás nagyon jól működött ám a megszerzett labdákat támadásban nem tudtuk jól használni. A negyed második felében az ellenfél kulcsemberei a hazai környezetet kihasználva betaláltak extra helyzetekből, innentől már csak kapaszkodni tudtunk a mérkőzés végéig. 

A második mérkőzés az első csatában szétbombázott, rendezetlen sorainkat érte. Érdemben csak a második félidőben mutattunk kosárlabda jellegű játékot. 

Összességében a csapat a sérülések és betegségek ellenére jól felkészült a tornára. Az első mérkőzésen minden lehetőségünk megvolt mérkőzést nyerni, és abban az esetben a második parti is talán más kimenetellel zárulhatott volna. Sajnos a két régió (Észak-kelet és Dél-kelet) bajnokai semleges pályán, szobahőmérsékleten nem mérettettek meg, de remélem, hogy lesz még lehetőségünk a visszavágásra. 

A srácok fejlődése szempontjából értékes tornán vagyunk túl. Mindkét mérkőzés bőven szolgált tanulsággal mind a srácok, mind az én részemre. Örülök, hogy a csapat két pólusa (első, illetve másodéves kadettek) ilyen jó harmóniában alakulnak csapattá. A rutin még nem szól mellettünk, de folytatjuk a zárkózást a „nagyokhoz”.

Hajrá MEAFC!