Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U11

Átestünk a tűzkeresztségen!

Kenguru kosárlabda 2019-2020 – U-11 MEAFC Vidrakölykök

A Kenguru bajnokság 4. fordulóját rendezték 2020.01.26-án a Zrínyi Gimnázium tornatermében négy csapat részvételével. Mivel új csapatként indultunk a bajnokságban, így az „F” csoport küzdelmeibe tudtunk bekapcsolódni.

A Vidrakölykök ellenfele a Salgótarjáni KI csapata volt. Több játékosnak ez volt élete első mérkőzése, ennek megfelelően nagyon izgatottak voltak a srácok. Ez látszott az első negyed játékán, de miután megnyugodtak a kedélyek, a kezünkbe vettük az irányítást. A sok elrontott mezőnykísérletünket jó védekezéssel tudtuk kompenzálni. A második negyedben már a befejezések is jobban sikerültek, ekkor léptünk meg ellenfelünktől egy 2-24-es 10 perccel. Félidőben a büntetőket 50%-al dobtuk, ami első nekifutásra elfogadható. A második játékrészben sikerült növelni előnyünket, így mindenki pályára tudott lépni, és nemcsak pályára léptek, hanem mindenki pontot is szerzett, ami nagy öröm volt számomra.

Salgótarjáni KI – MEAFC Vidrakölykök 38-73 (12-9; 2-7 – 24-6; 2-18; 15-16)

Salgótarjáni KI: Kiss Benedek (24); Barna Balázs (3); Baranyi Gábor (3); Danyi András (3); Dombóvári Péter (3); Almani Sami Majdi (1); Nagy Balázs Kristóf (1); Balogh Fruzsina (-); Barna Bence (-); Mocsáry Lilien (-); Szabó Enikő Stella (-); Barta Rebeka (-); Edző: Szarvas József.

MEAFC Vidrakölykök: Takács Levente (15); Csoma Levente (13); Lupkovics Levente (10); Turcsán Balázs (9); Vincze Lőrinc (6); Szabó Zoárd (5), Kiss Botond (4); Jacsó Zalán (4); Sipos Soma (3); Balogh Kristóf (2); Varga Bálint (1); Dobozi Dániel (1); Edző: Szojka Gábor.

Második mérkőzésünket a MEAFC másik U11-es csapata a MEAFC-Bársony ellen játszottuk. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, de a meccs első öt perce, nagyon nem az elképzeléseink szerint alakult. Még a második percben történt időkérés sem nyugtatta meg a fiúkat. Sorban rontottuk el a helyzeteinket, ugyanezt a szívességet pedig az ellenfél nem tette meg nekünk. 18-0-nál sikerült az első pontjainkat bedobni, de szerencsére nem vette el a kedvünket a folytatástól. A második negyedben 5 pontot faragtunk a hátrányból, amit a félidei büntetőkkel sikerült még 4 ponttal csökkenteni. Ez a részsiker felpaprikázta a srácokat, és a harmadik negyedben oroszlánként küzdve, a földön csúszva-mászva, visszahozták magukat a mérkőzésbe. Az utolsó negyedben még 5 ponra is felzárkóztunk (49-44), de az ellenfél két legjobb dobójával nem bírtunk ebben az időszakban. Nagy valószínűséggel az edzőjük sokat gyakoroltatta velük a 48 ütemű gimnasztikai feladatsort, mert ilyen kondíciójuk az utolsó játékrészben csak ettől lehetett.

MEAFC Bársony – MEAFC Vidrakölykök 73-55 (36-10; 6-3 – 11-7; 2-14; 26-13)

MEAFC Bársony: Kovács Áron (30); Jónás Bence (25); Botos Erik (8); Kiss Ármin (4); Siroki Roland (3); Szép Dávid (3); Komenda Illés (-); Móricz Balázs (-); Luka Nimród (-); Horváth Botond (-); Ladányi Dominik (-); Siroki Béla (-); Edző: Lippai Szabolcs.

MEAFC Vidrakölykök: Takács Levente (14); Turcsán Balázs (8); Sipos Soma (8); Csoma Levente (8); Lupkovics Levente (5); Vincze Lőrinc (4), Jacsó Zalán (4); Kiss Botond (1); Szabó Zoárd (1); Varga Bálint (1); Balogh Kristóf (1); Uglyai Levente (-); Edző: Szojka Gábor.

Összegezve a két mérkőzést, nagyon elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, és munkájával. Ha egy kis meccsrutint szerzünk még, biztos vagyok benne, hogy nem az F csoportban fejezzük be május végén az idényt. Köszönjük a szülők szurkolását, és támogatását!